Philips baardtrimmer 5000 review

Hoe efficiënt en handig is de Philips 5000 Series Trimmer?

Verwar de Philips baardtrimmer 5000 series niet met de Philips Multigroom 5000, want er zijn veel verschillen tussen beide. Ik bespreek de verschillen en voordelen van beide apparaten. De Philips Series 5000 baardtrimmerlijn is onlangs opgewaardeerd met een nieuw model, dat is de Philips 5500. Er zitten een aantal overtuigende functies in de trimmer en, aan de andere kant, een aantal nadelen die ik in dit artikel zal uitwerken.

Overzicht

Als je niet geduldig genoeg bent om het volledige artikel te lezen of haast hebt, kun je snel een idee krijgen door dit overzicht te lezen.

 • De Philips Series 5000 baardtrimmer wordt geleverd met een nieuwe stevige, ergonomisch gebouwde (hoogwaardige kunststof en rubberen) behuizing voor een langdurig verzorgingsvermogen.
 • Hij wordt geleverd met 2x dual cut zelfslijpende mesjes die hardnekkig gelijkmatig trimmen totdat de mesjes bot worden.
 • Philips gebruikte ‘lift and trim pro’ technologie in de nieuwe Philips serie 5000 trimmer die de platliggende haren opvangt en ze naar de superscherpe mesjes leidt om efficiënt te knippen.
 • De trimmer wordt geleverd met een zoomwieltje waarmee de trimlengte kan worden ingesteld van 0,4 mm tot 20 mm (in totaal 40 lengtes).
 • Er zijn 3 opzetkammen bij het trimapparaat voor verschillende baard- en haartrimlengten.
 • De nieuwe Philips serie 5000 trimmer wordt geleverd met een dubbele stroomvoorziening die snoerloos en met snoer kan worden gebruikt.
 • Hij is voorzien van een oplaadbare Li-ion batterij die 90 minuten snoerloos trimmen mogelijk maakt bij een volle lading van 1 uur.
 • Het apparaat is volledig afwasbaar en geschikt voor het trimmen van natte baarden.

Wat zit er in de doos?

Na het uitpakken van de verpakking van de Philips Series 5000 trimmer vond ik de volgende zaken;

 • De Philips baardtrimmer serie 5000 zelf
 • 3 opzetkammen
 • Een klein reinigingsborsteltje
 • AC-adapter
 • Gebruiksaanwijzing

Analyse van de kenmerken en specificaties

De nieuwe Philips 5500 baardtrimmer is de opgewaardeerde en bijgewerkte versie van de oudere Philips 5100 trimmer. Philips verkoopt de nieuwe Philips baardtrimmer serie 5000 voor een zeer vergelijkbare prijsklasse als de oudere modellen, hoewel het nieuwe model met meer mogelijkheden en functies komt.

Dubbelgeslepen zelfslijpende messen

Dubbelgeslepen zelfslijpende messen

Er is hier niets nieuws aan de Philips Series 5000 trimmer dat hij wordt geleverd met zelfslijpende mesjes met dual-cut technologie. Want alle nieuwe generatie Philips trimmers komen met mesjes van dezelfde categorie. De zelfslijpende mesjes zijn echter een zegen om het apparaat consequent scherp te houden tot het bot wordt. Anderzijds vangt en knipt de dual-cut blade technologie 2x meer haren dan de gewone mesjes. De dual-cut rounded-edge zelfslijpende mesjes van de nieuwe generatie Philips Series 5000 trimmer zijn goed in het trimmen van haren zonder trekken en trekken, waardoor verzorgingsirritaties verdwijnen. Samenvattend vond ik de Philips 5500 trimmer een geweldig gebouwde trimmer qua mesjestechnologie voor efficiënt baard- en haaronderhoud.

Spin Zoom Wheel Technologie

Philips 5000 Spin Zoom Wheel Technologie

De nieuwe generatie Philips Series 5000 trimmer wordt geleverd met 40 trimlengte-instellingen. De trimmer is ontworpen met spinzoomwiel technologie om de trimlengtes aan te passen. Daardoor is het vrij eenvoudig om de gewenste en precieze lengte voor baard- en haartrimmen aan te passen. Het zoomwiel past de lengte aan met stappen van 0,2 mm voor maximale precisie.

3 verstelbare opzetkammen

Ook bij de nieuwe generatie Philips Series 5000 trimmer zijn er weer 3 opzetkammen. De opzetkammen bieden samen met de zoomwieltechnologie 40 trimlengtes van 0,4 mm tot 20 mm. Daarom kun je met de trimmer zonder gedoe je stijlvolle stoppelbaard of lange baard en haar onderhouden. Ik vond het vrij gemakkelijk om de kammen te bevestigen en los te maken om de trimlengtes te veranderen.

Lift & Cut Technologie

Philips 5000 Lift & Cut Technologie

De fabrikant heeft de korte opzetkam (baard- en stoppelkam) ontworpen met een innovatieve lift- en snijtechnologie. De lift- en snijkam vangt en tilt de platliggende haren op en leidt ze vervolgens naar de dubbel geslepen roestvrijstalen bladen voor een vlekkeloos trimresultaat. Zo worden de trimresultaten efficiënter dan met de algemene baardtrimmer.

Snoerloze en bedrade trimmer

De Philips 5000-serie trimmer wordt geleverd met een combo power systeem. Ter verduidelijking: je kunt de trimmer gebruiken tijdens het opladen en bovendien wordt hij geleverd met een oplaadbare batterij voor snoerloze prestaties. Daarom kun je de trimmer naar behoefte gebruiken. Omdat het een snoerloze en bedrade trimmer is, is er geen beperking van de looptijd of het vermogen.

Levensduur van de batterij

De Philips 5500 baardtrimmer wordt geleverd met een Lithium-ion oplaadbare batterij die 1 uur nodig heeft voor een volledige lading. Na een volledige lading biedt de trimmer 90 minuten onafgebroken snoerloze looptijd. Als ik hem vergelijk met de oudere versies van de Philips 5000-serie baardtrimmers, is hij 1,5x krachtiger dan de oudere versies. De verbetering van de nieuwe generatie Series 5000 trimmer is echt dwingend voor de gebruikers die de back-up van de batterij voorop stellen. Bovendien zit er in de nieuwe Philips Series 5000 trimmer een indicator voor de levensduur van de batterij en het opladen. De indicator knippert wit tijdens het opladen, knippert oranje in de laatste fase van de batterijduur en brandt constant wit bij gebruik met voldoende vermogen of als de batterij vol is. Oudere versies hadden ook een indicator voor de levensduur van de batterij, maar de nieuwe trimmer komt met een meer HD LED display dat je aantrekkelijker vindt.

Wasbaar apparaat

Philips 5000 waterdichte baardtrimmer

De Philips 5000-serie trimmer en zijn hulpstukken zijn volledig wasbaar. Wasbare apparaten zijn altijd beter om gemakkelijk schoon te maken en een betere hygiëne te handhaven. Het is echter ten strengste verboden om het apparaat niet op natte baarden/haren te gebruiken tijdens het opladen, hoewel het een wasbaar/waterdicht apparaat is. Want dat kan elektrische schokken veroorzaken en het apparaat kan beschadigd raken.

Conclusie

De nieuwe generatie Philips 5000 Series trimmer is een eersteklas baard/haartrimmer. Het is een speciale trimmer voor het trimmen van stoppels, baard en haar en hij is efficiënt genoeg in zijn taak, vond ik. Hij wordt niet aanbevolen voor gebruikers die meer faciliteiten willen naast het trimmen van baard en haar; voor hen zijn de multigrooming machines het meest geschikt. De Philips 5500 is echter een ideaal apparaat voor het persoonlijk en professioneel trimmen van baard en haar zonder grote problemen.

Voordelen
 • Tot 90 minuten draadloos te gebruiken
 • Zelfslijpende messen
 • 40 Trimlengtes
 • Stevig gebouwde kwaliteit
Nadelen
 • Geen mogelijkheid tot nauwkeurig trimmen
 • Niet geschikt voor gebruik onder de douche
 • Zeer weinig extra’s (Geen reistas)

Toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan onze

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken