Haartrimmer kopen gids

Haartrimmer

Regelmatig je haar (laten) knippen is een van de belangrijkste peilers van basis verzorging. Bezoekjes aan de kapsalon kunnen echter aardig in de kosten lopen. Dit geldt vooral voor personen met kort haar wat frequent getrimd en gevormd moet worden om er netjes en schoon uit te zien. Een hoop personen associëren een haartrimmer met geschoren hoofden en militaire kapsels. Met de juiste vaardigheden en accessoires kan je met deze tool echter verschillende gelaagde kapsels bereiken. Families hebben vaak een tondeuse of haartrimmer om thuis het haar van de kinderen te knippen. Zelfs vrouwen met korte haarstijlen kunnen gebruik maken van een haartrimmer en dan voornamelijk om de haren in hun nek weg te scheren. Professionals die hun eigen kapsalon hebben zouden ook een tondeuse aan moeten schaffen. In deze gids focussen we echter voornamelijk waar je op moet letten wanneer je een haartrimmer voor thuis koopt.

BaardtrimmerBeste voorBeste prijs
Wahl Cordless Detailer Li Trimmer T-Widebeste allround baardtrimmerbekijk info
Philips 5000 serie BT5515beste koop baardtrimmer (goedkoop)bekijk info
Philips OneBlade Pro QP6530beste hybride baardtrimmer (trimmen & scheren)bekijk info
Philips Series 7000 MG7736beste waterdichte baardtrimmerbekijk info
Remington MB4047 Trimmerbeste baardtrimmer voor lange baardbekijk info
Wahl Super 1592beste baardtrimmer voor stoppelbaardbekijk info
Wahl Stainless Steel Advancedbeste high-end baardtrimmerbekijk info
Babyliss Pro Skeleton FX7870GEbeste professionele baardtrimmer / beste voor contourenbekijk info
Babyliss Super-X Metal 15 in 1 MT991Ebeste multitrimmer 15-in-1bekijk info
Wahl Detailer 5 Star T-Widebeste baardtrimmer met snoerbekijk info
Philips BT9810beste accuduurbekijk info
Panasonic ER-DGP82beste professionele tondeusebekijk info
Panasonic ER-GN300K503beste neustrimmerbekijk info

Haartrimmer kopen gids

Overzicht van haartrimmers

Handmatige haartrimmers bestaan al eeuwen, maar zijn niet meer populair in westerse landen. De elektrische haartrimmer werd in 1919 uitgevonden en geniet de voorkeur ten opzichte van een handmatige versie vanwege de snelheid en het gebruiksgemak. Haartrimmers zijn elektrisch aangedreven machines, waarbij de meeste een stroomkabel hebben. Sommige modellen zijn draadloos en gebruiken een oplaadbare batterij als energiebron. De trimmer bevat een motor binnen een plastic handgreep. Deze is geïsoleerd om oververhitting van de unit te voorkomen. De motor beweegt erg kleine mesjes tegen elkaar in, in een zijwaartse beweging. De beweging snijdt het haar. De meeste mesjes zijn gemaakt van roestvrij staal, alhoewel je ook keramische kan vinden. Veel trimmers hebben aanpasbare mesjes, terwijl andere afhankelijk zijn van accessoires om verschillende haarlengtes te creëren. Er zijn ook modellen die beide opties bieden.

Haartrimmer accessoires

De sleutel tot een geweldig kapsel met een tondeuse is de beschikbaarheid van verschillende accessoires en weten hoe je ze moet gebruiken. Het verschil in verkoopprijs gaat vaak direct gepaard met de hoeveelheid accessoires die meegeleverd worden in de doos. Hieronder zullen we de items bespreken die je naast een trimmer vaak terug kan vinden in een doos.

Haartrimmer opzetkammen

Elke trimmer wordt tenminste geleverd met een paar opzetkammen en mogelijk worden er nog meer aangeboden. Door een opzetkam te gebruiken kan je de lengte van je haar consistent houden. Deze kammen hebben vaak nummers, waarbij de kortste 0 of 1 en de langste tot 10 is. Sommige bronnen geven aan dat de nummers overeenkomen met 3mm. Een nummer 1 kam zal dus bijvoorbeeld voor een haarlengte van 3mm zorgen. Het nummersysteem is echter niet een standaard die bij elke fabrikant hetzelfde is. Neem dus voor de aanschaf een kijkje naar de grafiek van de fabrikant om te zien waar elk nummer voor staat. Meestal lopen de afmetingen van haartrimmers echter uiteen van kaal tot 25mm.

Goedkope Haartrimmer

Schaar

Een goed haartrimmer setje zal tenminste een kappersschaar hebben. Alhoewel veel personen een trimmer kopen vanwege de eenvoud van een gelijke scheerbeurt, zullen professionals of personen die families een knipbeurt geven, de mogelijkheid voor verschillende kniptechnieken willen hebben. Het is altijd handig om een schaar bij de hand te hebben wanneer je langere stukken haar knipt of een pony trimt.

Kam

Veel tondeuse setjes zullen tenminste een standaard plastic kapper kam hebben. Deze kam kan gebruikt worden voor haarstijlen met een beetje meer variatie in de lagen. Het haar wordt omhoog gekamd en vervolgens wordt het mesje van de trimmer langs de kam gehaald om al het haar gelijkmatig in te korten. Sommige setjes zullen ook een stijlkam hebben.

Handleiding

Haartrimmer setjes zullen tenminste met een standaard instructieboekje geleverd worden. Vele nieuwe hebben echter ook een CD-ROM of DVD waar tips voor verscheidene haarstijlen opstaan die je met de trimmer kan bereiken.

Andere trimmer accessoires

De andere accessoires die mogelijk in een trimmer setje gevonden kunnen worden zijn:

 • Mes bescherming
 • Trimmer standaard
 • Opbergkoffertje of tasje
 • Kaperscape

Deze accessoires zijn bedoeld om het gebruiksgemak te verbeteren in plaats van de kwaliteit van het kapsel. Zo bedekt een mes bescherming de mesjes, zodat ze niet iemand kunnen snijden wanneer je de tondeuse niet gebruikt. Een opbergkoffertje is bedoeld om de trimmer en accessoires op een plek te bewaren.

Haartrimmer kopen: Onderhoudsproducten

Een haartrimmer schoon, droog en ingevet houden is erg belangrijk om hem werkend te houden. Veel setjes worden geleverd met de items die nodig zijn voor onderhoud. Andere zoals wrijfalcohol moet je apart kopen.

Borstels

Een haartrimmer setje zal bijna altijd met een kleine borstel geleverd worden. Dit borsteltje wordt gebruikt om losse haartjes uit de mesjes te vegen. Haartjes zullen het functioneren van de mesjes beperken en resulteren in ruige, ongelijke sneden. De tondeuse zou je na elk gebruik goed schoon moeten maken. Als je echter meerdere knipbeurten achter elkaar geeft, dan is het prima om na de laatste knipbeurt het onderhoud uit te voeren. Als je het borsteltje kwijt bent geraakt of deze niet meegeleverd wordt, dan werkt een oude, zachte, schone tandenborstel ook prima.

Beste Haartrimmer

Olie

Haartrimmers worden vaak geleverd met een speciale tondeuse olie. Deze olie zal:

 • Voorkomen dat de mesjes gaan roesten
 • De bewegende delen soepel laten bewegen
 • De mesjes scherp houden
 • Het uittrekken van haartjes door de messen verminderen
 • De trimmer beschermen tegen schade

Net als dat je de motor van een auto goed ingevet moet houden, is elke machine met bewegende onderdelen goed ingevet houden de sleutel om de gebruiksduur te verlengen. Bij sommige trimmers wordt aangegeven dat je na elk gebruik in moet vetten en bij andere na vier keer gebruiken. Neem een kijkje in de handleiding voor specifieke instructies van de fabrikant.

Een haartrimmer kopen op deze manier:

Nieuw

Er zijn een hoop verschillende haartrimmer merken beschikbaar en via een hoop verschillende (web)winkels. Nieuwe tondeuses worden bijna altijd verkocht als een soort setje. Als de lengtes van de opzetkammen die je zoekt niet beschikbaar zijn, kijk dan voordat je de trimmer koopt op de website van de fabrikant of deze apart verkocht worden. Je kan altijd een bedrijfsnaam en modelnummer opschrijven en wat onderzoek doen voordat je teruggaat naar een winkel op een later moment. Zodoende ben je er zeker van dat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt. De juiste trimmer zal het aardig lang volhouden, dus het is beter om direct de juiste uit te kiezen.

Tweedehands

Gebruikte trimmers kopen is een geweldige manier om geld te besparen en het milieu te helpen. Gebruikte haartrimmers zijn meestal in goede staat, omdat ze over het algemeen niet veelgebruikt of niet gedurende lange periodes gebruikt worden. Het gebruik en de onderhoudshistorie van het product is echter soms onbekend. Je kan gebruikte haartrimmers op websites zoals speurders, marktplaats etc vinden. Als je persoonlijk langs gaat, dan zou je moeten kijken naar verroeste mesjes of stukjes haar die nog vastzitten in de machine. Koop nooit een unit die er slecht onderhouden uitziet. Kijk wanneer je online koopt goed naar de foto’s en aarzel niet om vragen te stellen. Meestal wordt een gebruikte tondeuse verkocht, omdat deze niet vaak gebruikt wordt. De meeste zullen dus in goede staat verkeren.

Reserveonderdelen

Wanneer je reserveonderdelen of extra accessoires koopt, zorg er dan voor dat deze bedoeld zijn voor het merk dat je bezit. Onderdelen van een andere fabrikant kunnen bijna nooit gebruikt worden op de tondeuse van een ander merk. Ga bij het kopen op zoek naar een bekend merk die al jaren bestaat. Dit zal ervoor zorgen dat je onderdelen kan kopen en zelfs reparaties uit kan voeren als deze nodig zijn.

Haartrimmer kopen

Conclusie Haartrimmer kopen gids 

Personen met korte haren die frequente knipbeurten nodig hebben of grotere families met een hoop jongens zullen een hoop geld kunnen besparen als ze een haartrimmer voor thuis kopen. Professionals moeten ook altijd elektrische trimmers bij de hand houden. Een tondeuse zal zichzelf snel terugbetalen na een paar keer gebruik. Onthoud echter wel welke accessoires en onderdelen je nodig hebt om de juiste knipbeurten te geven of krijgen. Door het kopen van een kwalitatieve trimmer en deze goed schoon te houden en onderhouden, kan je jarenlang genieten van goedkope knipbeurten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken