Philips baardtrimmer 9000 review

De Series 9000 van Philips is de ultieme baardtrimmer

Iedereen die droomt van een perfect gevormde baard heeft daarvoor het ultieme gereedschap nodig, en dat is de Series 9000 van Philips.

De beste baardtrimmers zouden de voornaamste focus moeten zijn van elke zichzelf respecterende baardbezitter. Je badkamerkastje moet vol staan met een top hydraterende crème, een baardkam, wat baardolie om hem helemaal glanzend te maken, en een van de beste apparaten om hem netjes te houden. En hoewel er genoeg waardige kanshebbers zijn om je kaak te sieren, is er in onze ogen maar één echte kampioen van het gezichtsbeharing: De Philips 9000 prestige baardtrimmer.

Op de absolute top van de wereld van de baardtrimmers heeft de krachtige 9000 de precisie van een goed geoefende samoerai die met een fijngeslepen katana je kin te lijf gaat en met minimale inspanning alle rommel weghaalt. We hebben genoeg trimmers gezien in onze tijd, maar nu we ons een paar weken met dit model geschoren hebben, vinden we het onwaarschijnlijk dat we ergens anders heen zullen gaan.

Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar een eersteklas trimmer om je te helpen een mooie baard te krijgen, dus lees verder om precies te weten te komen wat wij vinden van het topmodel van Philips. Als je toch bezig bent, waarom bekijk je dan niet onze hele verzorgingscollectie; we hebben alle beste elektrische scheerapparaten, beste lichaamshaartrimmers en beste tondeuses getest om je te helpen je verzorgingscollectie uit te breiden en de ultieme Spartaanse baard te kweken.

Prestige bij naam

Je baardtrimmer “prestige” noemen is de ultieme stempel van vertrouwen die je nodig hebt om absoluut duidelijk te maken dat je de juiste beslissing neemt bij de aanschaf van dit apparaat. De Philips 9000 heet niet “behoorlijk goed”. Het heeft prestige, wat alle juiste gedachten oproept aan een eersteklas, huidvriendelijke scheerbeurt, en gelukkig maakt het die belofte waar.

Philips 9000 series baardtrimmer

Ten eerste ziet het apparaat er goed uit, wat een ongewoon compliment is voor iets dat het grootste deel van zijn leven in je badkamerkastje zal staan. Het is een zwaar stalen chassis met het geruststellende gewicht van iets dat je gaat vergezellen op je baardgroeireis. Zoiets als het trim equivalent van een geduldige, sterke kapper, klaar om je naar het stoppelbaardje te begeleiden.

Dit is een serieus stuk gereedschap dat door een serieuze man moet worden gehanteerd. Het oudere model had een geleider die absoluut niet nuttig was om je te helpen in rechte lijnen te trimmen, maar Philips heeft de gimmicks afgeschaft ten gunste van een krachtige motor, handige hulpstukken en precieze mesjes voor een stevige scheerbeurt.

Het ergonomische ontwerp maakt het redelijk eenvoudig om door baardhaar te snijden zonder je pols te belasten, en je hebt geen last van kabels of stekkers, want hij werkt op batterijen. Je krijgt ongeveer een uur en 20 minuten scheertijd, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste baardachtige baarden, maar zelfs als je haast hebt, kun je in iets minder dan een uur opladen een volledige lading terug krijgen. Hij is ook volledig waterdicht, waardoor scheren onder de douche een absolute droom wordt en het schoonmaken daarna veel eenvoudiger.

Precisietrimmen

De Series 9000 is voornamelijk gericht op het onderhouden en bijwerken van een bestaande baard, maar kent zijn gelijke niet voor het bijwerken van pluizige snorharen en uit de kluiten gewassen nekbaarden, met de mogelijkheid om je kniplengte tijdens het scheren aan te passen met een handige draaiknop in de body die het trimmen rekt van een huiddichte 0,4 mm tot 5 mm. Met de extra opzetkam kun je nu desgewenst tot 10 mm rekken, maar de beste resultaten krijg je met de ingewikkelde details.

Philips series 9000 precisietrimmen baard

Onze baard is ongeveer 8mm lang en we vonden het veel gemakkelijker om de wangen en de kaak allemaal op dezelfde lengte te houden met de meegeleverde tondeusekop, maar het was rond de mond en het aanpassen van de lijn in de nek waar de kracht het duidelijkst was.

De ingebouwde motor verhoogt of verlaagt automatisch het benodigde vermogen op basis van hoe dik je haar is, wat betekent dat je snel door hardnekkig, dikker haar kunt knippen voordat je verder gaat met het dunnere haar dat een precieze scheerbeurt nodig heeft.

Zoals je van een eersteklas trimmer mag verwachten, moet je de mesjes scherp houden door ze regelmatig te oliën en schoon te maken, en hoewel dat een tweewekelijkse last kan zijn, is het met de Series 9000 eigenlijk heel gemakkelijk, omdat de hele mesjeskop omklapt zodat je gemakkelijker de smurrie kunt verwijderen en de mesjes de juiste TLC krijgen die ze verdienen.

baardtrimmer Philips 9000 messen

Eerdere versies van de Philips 9000 hadden een baardhaar-opvangbakje in het apparaat ingebouwd om het schoonmaken te vergemakkelijken en alle verdwaalde stukjes op te vangen die anders je gootsteen zouden verstikken, en hoewel we dat graag in deze huidige versie hadden gezien, betekent het feit dat het waterdicht is dat je al het overtollige haar snel kunt wegspoelen.

Conclusie Philips Series 9000 review

De waarheid is dat dit een van de beste baardtrimmers is die we hebben gebruikt. Er is niet echt een andere optie die we geprobeerd hebben die in de buurt komt van hoe gemakkelijk dit model te gebruiken is, en we hebben er ook nog geen gevonden die ons hetzelfde vertrouwen geeft om snel door onze gezichtsfluwelen te snijden als we het nodig hebben. De levensduur van de batterij is een van de langste van alle modellen die we hebben gezien, de stevige bouwkwaliteit is een geruststellende aanwezigheid in je hand, en de mesjes zijn scherp en klaar om de resultaten te leveren elke keer dat we hem gebruikten.

Het moet gezegd worden dat als je iets hebt dat aanzienlijk langer is dan onze baard, er waarschijnlijk betere tondeuses zijn of misschien de 7-in-1 trimmer van Braun die beter geschikt is om de boel netjes te houden, maar voor alles wat korter is dan een borstlange baard is dit je beste keus.

Positief
  • Dual mode: bedraad en draadloos te gebruiken
  • Lange gebruiksduur van 120 minuten
  • Zelfslijpende messen voor weinig onderhoud
Negatief
  • Beschikt niet over een precisietrimmer

Toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan onze:

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken