Zo kan je je baard laten groeien

Baard Laten Groeien

In veel culturen op de wereld is een dikke volle baard een symbool van kracht. Een snor of baard laten groeien vereist wel wat doorzettingsvermogen en geduld. Vooral omdat de groeisnelheid af zal hangen van je individuele testosteron niveau en genetica. Alhoewel de natuur een grote rol speelt in hoe snel je baard zal groeien en hoe vol deze zal zijn, zijn er een aantal simpele stappen die je aan je dagelijkse routine toe kan voegen om het groeiproces te versnellen. Laat je niet ontmoedigen als je baard niet zo snel groeit als je zou willen. Volg gewoon een aantal of alle stappen in dit artikel op om je baard sneller te laten groeien en gun het proces tijd.

Baard laten groeien tips:

Je lichaam verzorgen

De reden waarom het zo belangrijk is om je lichaam te verzorgen, is omdat de gesteldheid van je gezichtshaar direct verbonden is met de gezondheid van je lichaam. Begin met het eten van meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen zoals bonen, eieren en vis. Stress is een dooddoener op het gebied van haargroei, wat leidt tot haaruitval bij veel mannen. Verlaag de hoeveelheid stress in je leven door te bewegen en elke nacht voldoende te slapen. Bewegen zal de circulatie van het bloed in het lichaam bevorderen. Dit zal helpen om de haargroei op je gezicht te bevorderen.

Gebruik een keer per week een exfoliant of scrub om de dode cellen op je gezicht te verwijderen. Dit zal helpen om de groei van nieuw haar te stimuleren. Probeer ervoor te zorgen dat je je gezicht elke dag zo schoon mogelijk houdt. Spoel je gezicht in de morgen en avond met warm water en milde zeep. De schone huid op je gezicht moedigt de kleine haren aan om te groeien.

> bekijk onze baardtrimmer TOP 10 >

Het proces tijd geven

Een van de redenen waarom veel mannen moeite hebben om een baard snel te laten groeien, is omdat ze vaak opgeven wanneer er juist progressie wordt gemaakt. Wanneer je probeert om je baard snel te laten groeien, dan komt er een moment dat je huid begint te jeuken. Het wordt zo erg dat je je baard dag en nacht krabt.

Dit ongemak is vaak de reden waarom personen die geen geduld hebben de baard simpelweg afscheren. Om een baard goed te laten groeien moet je tenminste vier weken geduld hebben. Tijdens deze vier weken zal je veel periodes met oncontroleerbare jeuk moeten doorstaan. Als je de verleiding weerstaat om de baard af te scheren wanneer het jeuken ondraagbaar begint te worden, dan zal je op een gegeven moment een punt bereiken dat de haren zachter worden en het jeuken minder wordt. Zodra het haar zacht is zal de groei veel minder irriterend zijn.

Baard Laten Groeien tips

Mineralen en vitaminen

Naast beter eten kan je helpen om je baard sneller te laten groeien door je dieet aan te vullen met de juiste mineralen en vitaminen. Praat met je arts over het elke dag innemen van tenminste 2mg biotine. Dit supplement is beschikbaar in gezondheids- en vitaminewinkels. Het zal zowel de groei van je nagels als gezichtshaar verbeteren.

Begin met het toevoegen van meer groenten en fruit aan je dieet. Deze zitten vol met mineralen en vitaminen die je haar nodig heeft om sneller te groeien. Zonder de juiste nutriënten in je lichaam begin je de productie van het haar te vertragen. Probeer je dagelijkse inname van vitamine B6, bètacaroteen, vitamine C, lijnzaadolie, vitamine E en brandnetel te verhogen. Het is belangrijk dat je niet overdrijft met de inname van deze supplementen. Te veel van goede dingen is namelijk ook slecht is. Praat met je arts en leg uit welke je in gaat nemen. Hij/zij kan zodoende samen met jou een veilige supplement routine opstellen.

De baard met rust laten

Tijdens de eerste maand dat je een baard probeert te groeien zal het er een beetje uitzien als een wilde bos op je gezicht. Dit is vaak het moment wanneer je het bij wilt werken en vormen, zodat het er schoner uitziet. Hoe moeilijk het ook is tijdens deze eerste weken, moet je de verleiding weerstaan om je haar te verzorgen. Trim niet, vorm niet en knip geen haren in de baard. Hoe moeilijk dit mogelijk ook is om te begrijpen, zal de baard sneller groeien als je deze simpelweg met rust laat.

Zodra je baard 4 – 6 weken oud is kan je beginnen met het gebied zoveel mogelijk te vormen en schoonmaken als je wilt. Vergeet het fabeltje dat het je haar of baard trimmen van je haar zorgt voor een dikkere, donkerdere en snellere groei. Er zijn momenteel geen enkele wetenschappelijke bewijzen dat dit waar is. Het haar zal stijf zijn in de eerste paar weken. Je moet gewoon wachten totdat het zacht wordt en dan kan je het schoonmaken zoals je wilt.

Werk met wat je hebt

Een van de dingen die je moet begrijpen tijdens je inspanningen om je baard snel te laten groeien, is dat gezichtshaar niet hetzelfde is als het haar op je hoofd. Wanneer je begint met het laten groeien van je baard, zullen de haren niet overal op je gezicht zitten. Het maakt niet uit wat je ook probeert, er zullen altijd kleine gebieden zijn waar haar simpelweg niet groeit. Dus de enige manier om die problemen op te lossen is het haar lang genoeg laten groeien. Zodoende zullen lege plekken die je mogelijk hebt verborgen en opgevuld worden.

Je genetica zal bepalen waar en hoeveel plekken geen haar zullen hebben. Wees dus niet ontmoedigt wanneer je volle groei in een gebied ziet en niks op een andere plek. Zodra de haren volledig gegroeid zijn kan je je stijl makkelijk veranderen naar een dunnere baard of voor een goatee kiezen.

Hoe Baard Laten Groeien

Conclusie

Dit zijn de vijf stappen die je zullen helpen, zodat je je baard laten groeien kan. Probeer te weerstaan dat je je baard elke week scheert en hoopt dat dit zorgt voor nieuwe groei. Als je de baard te vroeg inkort zal dit het groeiproces vertragen. Laat je baard een maand groeien, trim en vorm en vanaf dan zal het snel groeien.

Trimmer voor baard nodig? Bekijk onze beste uit de review test >>

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken