Je baard verzorgen: 8 tips

Baard Verzorgen
Baard Verzorgen

Je baard verzorgen is nog nooit zo makkelijk geweest. Deze acht verzorgingstips zullen ervoor zorgen dat je gezichtshaar er glansrijk uit komt te zien.

 

Baard verzorgen tips:

Ten eerste, wees geduldig

Een echt geweldige baard ontstaat door zelfbeheersing. Wanneer je je baard voor de eerste keer laat groeien, weersta dan de verleiding om te trimmen en stijlen en laat hem de eerste 4-6 weken met rust. Dit zal de haren de mogelijkheid geven om gelijk te groeien (sommige groeien sneller dan andere) en je helpen om een stijl uit te kiezen die bij de lengte en dikte past.

 

Match je baard met de vorm van je gezicht

Zoals bij elk wild beest zou een baard moeten passen bij de omgeving. Kies na de eerste maand een stijl uit die past bij de vorm van je gezicht. Je baard zal er beter uitzien en hetzelfde geldt voor jou.

 

Weet hoe en wanneer je moet trimmen

Snoeien is essentieel voor een goed verzorgde baard, zelfs als je een grote baard wilt. Investeer in een kwalitatieve trimmer en ontdek de juiste techniek die bij je stijl past.

 

Was het regelmatig

Dit is vooral belangrijk in het vroege stadium van de groei, wanneer voedsel en huidcellen het jeuken kunnen verergeren. Wrijf je baard verschillende keren per week in met een gespecialiseerde reiniger en dep de baard zachtjes droog. Te ruig wrijven met een handdoek kan leiden tot kroes en gespleten punten.

 

Gebruik baardolie

We hebben het al eens eerder gezegd en we zullen het herhalen. Niks temt een baard als regelmatig gebruik van baardolie. Er zijn veel verschillende soorten waar je uit kan kiezen met verschillende geuren. Ze zullen echter allemaal je haren zachter en glanzender maken.

Gebruik de juiste tools. Bekijk onze baardtrimmer top 10 >>>

 

Leer om je baard te trainen

Een reguliere trim zal je gekozen vorm behouden, maar het is niet de enige manier om je baard onder controle te houden. Dagelijks met een kam of baardborstel kammen zal lastige haartjes losmaken en ze trainen om in de gewenste richting te groeien. Je kan zelfs een steiler gebruiken, wat je nog meer controle geeft over de groei richting.

 

Vergeet de snor niet

Tenzij je gekozen hebt voor een chinstrap (en we hopen dat dit niet het geval is), dan betekent het groeien van een geweldige baard ook het groeien van een snor. Om deze netjes er uit te laten zien moet je het gebied rond de filtrum trimmen (het gebied onder je neus) met een verzorgingsschaar en natuurlijk gevormd houden met een middelharde was.

 

Zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt

Zonder hout of stenen kan je niet een huis bouwen en hetzelfde geldt voor gezichtshaar. Je baard is gemaakt van proteïne en vet, maar hij is ook erg afhankelijk van de vitaminen B5, B3 en B9. Dit betekent mager vlees, noten, eigeel, melk en voldoende groene bladgroenten. Als je er echt voor wilt gaan, dan kan je je dieet ook aanvullen met supplementen.

Baard Verzorgen tips

 

Conclusie baard verzorgen tips

Met deze tips zou je baard verzorgen een stuk makkelijker moeten zijn. Probeer ze snel uit, zodat je direct van de geweldige voordelen kan profiteren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Beste Baardtrimmer
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken