Hoe vind je een goede tondeuse?

Goede Tondeuse

We vonden het een goed idee om bezoekers van deze website een handige en behulpzame gids te geven. Er zijn namelijk zoveel verschillende tondeuse merken, modellen en iets andere types beschikbaar, dat het erg verwarrend kan worden. Hopelijk zal deze gids je helpen om de vakjargon beter te begrijpen en alles wat eenvoudiger te houden, zodat je een goede tondeuse kan kopen.

>> klik hier voor onze tondeuse TOP 3 >>

Goede tondeuse kopen gids

Merken die tondeuses maken

Er zijn aardig wat merken beschikbaar en hieronder hebben we de grootste en meest populaire opgenoemd.

 • Wahl
 • Philips
 • Remington
 • BaByliss
 • Panasonic
 • Braun
 • Oster

Zo af en toe zal je een ander merk op de markt zien, maar vooral de eerste 6-7 merken op deze lijst domineren de markt. Wahl en Philips zijn voornamelijk erg bekend op het gebied van tondeuses en haartrimmers.

>> klik hier voor onze tondeuse TOP 3 >>

Prijzen van een goede tondeuse

Er is aardig wat variatie in de prijs, maar voor zo’n €50 kan je een goede tondeuse vinden. Je kan echter al modellen voor minder dan €20 vinden en voor professionele types voor kappers ben je al snel €100-125 kwijt.

De meeste personen die hun haar thuis willen knippen hebben niet een dure professionele nodig. Als je een budget rond de €50 hebt, dan zal je de keuze hebben uit een aantal kwalitatieve producten.

 

Tondeuses vs haartrimmers

Het is makkelijk om ze te verwarren, maar ze zijn niet hetzelfde. Let dus goed op welke naam gebruikt wordt. De tondeuse kan haar snijden en helpen om haar te stijlen. Dit is wat de meeste personen zouden moeten kopen als ze thuis knipbeurten willen geven. Een haartrimmer wordt gebruikt door personen die graag fijne lijnen rond hun nek en oren willen hebben. Veel mannen gebruiken ze ook om fijne lijnen rond hun baarden te creëren.

Tondeuses zouden geleverd moeten worden met een setje opzetkammen (waar we verderop iets meer over zullen vertellen). Haartrimmers hebben vaak een aantal ingebouwde instellingen.

 

Belangrijkste features van een goede tondeuse

Het overgrote deel van de personen die tondeuses kopen willen hun eigen haar kunnen knippen in het comfort van hun eigen huis. Mogelijk willen ze alleen hun eigen haar knippen, maar als ze kinderen hebben, dan willen ze de tondeuse ook voor het haar van hun kinderen gebruiken. Dit zal helpen om kapperskosten voor de kinderen laag te houden.

Over het algemeen zullen deze gebruikt worden om een keer per maand het haar te knippen en het er netjes en schoon uit te laten zien. Ze zijn niet ontworpen voor het volledig verwijderen van haar, alhoewel je er wel erg dicht in de buurt kan komen. Dus als je een goede tondeuse wilt kopen, dan zou je op de volgende belangrijke features moeten letten.

Goedkope Goede Tondeuse kopen

 

Het merk

Sommige personen willen graag een product van een bekend merk hebben. Op basis van reviews die we gelezen en de ratings die echte gebruikers gegeven hebben, zijn Wahl en Philips de beste. Mogelijk vind je soms een Remington of BaByliss in een top 10 lijst, maar over het algemeen worden ze overheerst door Philips en Wahl. Het overgrote deel van de kappers hebben ook een Wahl of Philips tondeuse.

>> klik hier voor onze tondeuse TOP 3 >>

De behuizing en het gewicht

Het is makkelijk om dit over het hoofd te zien wanneer je een keuze maakt, maar het is erg belangrijk. Sommige tondeuses zijn erg zwaar en liggen niet lekker in de hand. Modellen die er zo uitzien en aanvoelen zou je moeten vermijden. De betere fabrikanten doen erg goed hun best om een fijne grip te creëren.

Het gaat allemaal om balans en gebruiksgemak op het gebied van deze feature. Sommige zijn erg goed ontwerpen en andere zeer slecht. Van de beste merken mag je verwachten dat dit allemaal goed zit, maar probeer altijd wel recensies van andere gebruikers te lezen.

 

De mesjes

De meeste mesjes van tondeuses zijn gemaakt van roestvrij staal, maar er zijn ook nog steeds modellen te vinden die gemaakt zijn van normaal staal. Een hoop fabrikanten zijn begonnen met het gebruiken van koolstofstaal mesjes. Deze zijn namelijk harder en zullen het veel langer uithouden. Bij sommige tondeuses wordt gebruik gemaakt van keramische mesjes. Er zijn professionals die een voorkeur voor deze hebben, aangezien dit type meer duurzaam is. Deze soort mesjes warmen namelijk niet zo snel op als stalen tijdens regelmatig en continu gebruik.

Het is uiteraard de kwaliteit van het staal dat belangrijk is op het gebied van snijden en scherpte. Sommige fabrikanten zijn zelfs begonnen met het gebruik van titanium mesjes.

Hoe de mesjes gemonteerd worden en bewegen is ook erg belangrijk. De meeste van tegenwoordig zijn zelfslijpend door het design dat gebruikt wordt. Af en toe hebben ze wel speciale dunne olie nodig om de mesjes in te vetten. Deze olie heet simpelweg tondeuse olie. Het gebruik van de olie verlengt de levensduur van de tondeuse ook.

>> klik hier voor onze tondeuse TOP 3 >>

De opzetkammen

Alle tondeuse setjes zullen geleverd worden met een setje kammen, die bekend zijn als opzetkammen. Deze hebben allemaal een nummer. Dat nummer representeert een afmeting van hoeveel haar er op je hoofd achterblijft nadat je er overheen bent gegaan met de tondeuse.

Hoe hoger het nummer, hoe meer haar er achterblijft. Zo laat een nr. 8 kam bijvoorbeeld 25mm haar en een nr. 2 kam maar 6mm. Als je twijfelt begin dan altijd met een hoger nummer en ga steeds lager totdat je de gewenste lengte hebt bereikt. De tabel verderop in dit artikel zal de standaard lengtes aangeven. Dit is echter niet een maatstaf en sommige fabrikanten houden dus andere lengtes aan. Het is belangrijk dat je dit van te voren goed controleert, zodat je niet achteraf voor een verrassing komt te staan.

Kappers zullen soms een nummer aangeven in plaats van de lengte in mm. De lengtes kunnen uiteenlopen van 0,8mm tot 25mm.

 

Opzetkam gids

 • Nr 1 – 3mm
 • Nr 2 – 6mm
 • Nr 3 – 10mm
 • Nr 4 – 13mm
 • Nr 5 – 16mm
 • Nr 6 – 19mm
 • Nr 7 – 22mm
 • Nr 8 – 25mm

Goede Tondeuse kopen

 

Verstelhendel

Sommige, maar niet alle tondeuses hebben een verstelhendel. Door deze hendel op en neer te bewegen zal je verschillende snijlengtes kunnen bereiken, zonder dat je hier constant een opzetkam voor nodig hebt.

>> klik hier voor onze tondeuse TOP 3 >>

Lengte van de stroomkabel

Volgens ons is er niks meer vervelend dan een kabel die te kort is om je werk normaal uit te voeren. De meeste tondeuses worden aangedreven door de stekker in het stopcontact te doen en de kabel vervolgens te verbinden met de tondeuse. Er zijn bijna altijd gekrulde kabels, welke ontworpen zijn om zachte bewegingen mogelijk te maken, zodat je niet plotseling er aan hoeft te trekken.

Dat betekent jammer genoeg ook dat ze in de knoop kunnen raken en dat gebeurt een hoop met goedkope tondeuses. Ze moeten ergens geld besparen om hun producten goedkoop te kunnen verkopen en dit is een gebied waar ze dat doen. Kwalitatieve gekrulde kabels zijn de extra prijs dubbel en dwars waard.

Zorg er wel voor dat je een product koopt met een stroomkabel die lang genoeg is. Anders moet je een verlengsnoer kopen en die zijn nog veel vervelender.

 

Draadloze opties

Er worden ook steeds meer modellen aangeboden die draadloos zijn, zodat je je niet meer druk hoeft te maken over kabels. Deze kunnen ook handig zijn als je een hoop reist. In bijna alle gevallen gebruiken deze tondeuses batterijen die je op kan laden. De kwaliteit van de de batterij, de snelheid van het opladen en hoe lang je de tondeuse kan gebruiken zijn allemaal belangrijke overwegingen.

 

Geluid

Wanneer je een tondeuse aan doet, dan zal je een zoemend geluid horen of dat zou in ieder geval moeten. De meer kwalitatieve tondeuses zullen een zacht brommend geluid hebben en de echte goedkope zullen als een grasmaaier klinken.

 

Accessoires

De betere producten zullen bijna altijd geleverd worden met een aantal accessoires. Je zal altijd een setje mesjes en een setje opzetkammen krijgen. Sommige van de betere setjes hebben ook verscheidene andere kammen, zoals bijvoorbeeld een kapperskam.

Je krijgt mogelijk ook een cape, nek stoffer, schoonmaakborstel en wat olie. Niet vaak, maar zo af en toe krijg je ook een schaar die een redelijke kwaliteit heeft. Als je deze niet voor iets anders gebruikt, dan zullen ze scherp blijven en dat heb je nodig om haar te knippen.

>> klik hier voor onze tondeuse TOP 3 >>

Handleiding

De meer kwalitatieve tondeuses zullen met een goede handleiding en duidelijke instructies geleverd worden. Sommige hebben ook een DVD waar men op laat zien hoe je de tondeuse moet gebruiken. Wij vinden dat altijd een fijne extra die vooral handig is voor de beginner.

Goedkope Goede Tondeuse

 

Conclusie goede tondeuse kopen

Er zijn een hoop punten die je moet overwegen wanneer je een goede tondeuse wilt kopen. Als je deze gids echter gebruikt en duidelijk voor ogen hebt wat je wensen en behoeften zijn, dan zal het een stuk makkelijker worden. Veel succes!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken