Je baard verzorgen. Gebruik deze tips.

Voor veel mannen is het een hele klus om te bepalen wat de beste baardstijl voor hen is. De beste baardmodellen hangt volledig af van hun stemming en kan dus van dag tot dag veranderen. In de loop van je leven heb je alles geprobeerd met je gezichtsbeharing: van een baard tot bakkebaarden en van een snor tot een soul patch.

Maakt niet uit wat voor stijl jij het beste bij je gezicht vindt staan, er is voor elke stijl wel een bepaalde manier om ervoor te zorgen. Je baard verzorgen doe je met deze tips, keer op keer opnieuw.

Gebruik de juiste tools. Bekijk onze baardtrimmer top 10 >>>

Praat met een kapper

Dit zijn de mannen die er voor hebben gezorgd dat je er meerdere keren per week fris uitziet, maar er zal een tijd komen dat deze gewoonte te duur wordt. Het eerste wat je moet doen als je besluit je baard zelf te verzorgen, is er over praten met je kapper. Wees open, ze zullen je missen als klant maar ze zullen je beslissing respecteren. Vraag hen om suggesties over het goed onderhouden van je baard tijdens je laatste paar bezoeken. Wat voor apparaten je moet gebruiken en hoe lang het zou duren voor je je foutloos kan scheren, of in staat te zijn om jezelf dezelfde look te geven die de kapper je altijd geeft.

Op zoek naar een baardtrimmer?
Vergelijk goed de prijzen bij bol en coolblue.

Gereedschap

Een ding dat mij door de jaren heen heeft geholpen in het verbeteren van mijn eigen mogelijkheden om mijn gezichtsbeharing te onderhouden, gaat met vallen en opstaan en met het hebben van het juiste gereedschap. Als je je baard laat verzorgen bij een kapper gebruiken ze een scheermes of een elektronische baardtrimmer. Als je het zelf doet, kan het best moeilijk zijn om een scheermes op je keel of gezicht te zetten. Gebruik in plaats daarvan een combinatie van een elektronische baardtrimmer en je een scheermes naar keuze met scheerschuim.

Als je jezelf een edge up wil geven of je sik wilt bijwerken, dan heb je een kleinere trimmer nodig. Dit zal er voor zorgen dat de grote omvang van het apparaat je zicht niet blokkeert bij het scheren voor een spiegel. Wanneer je de grote lijnen van je baardstijl hebt aangelegd, kan je scheerschuim en een gewoon scheermesje gebruiken om de rest van je baard vorm te geven. Gebruik het dikkere haar als je gids voor het scheerschuim zodat je niet te veel wegscheert.

Gebruik de juiste tools. Bekijk onze baardtrimmer top 10 >>>

Doe water bij je scheerschuim

Dit zal maar een paar seconden duren, maar het toevoegen van water aan je scheerschuim is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je een glad resultaat hebt. Als je denkt dat dit geen verschil zal maken, moet je maar kijken naar hoe veel wondjes er in je nek zitten na een gewone scheerbeurt.

Scheer met de haargroeirichting mee

De manier waarop je haar groeit, is verschillend voor elk persoon. Kijk naar hoe je haar groeit en zorg er voor dat wanneer je je scheert je met de haargroeirichting mee scheert. Het is makkelijker om dicht bij de huid te scheren en zo krijg je dat gladde gevoel wanneer je niet tegen de haargroeirichting in scheert.

Gebruik hete en koude handdoeken

Dit is een van de dingen waarvan je denkt dat het alleen in films werkt, maar in werkelijkheid zorgt het gebruik van hete en koude handdoeken ervoor dat je poriën open en dicht gaan. Voor je begint met scheren moet je een hete handdoek gebruiken om je poriën te openen. Dit zal er voor zorgen dat je zo dicht om de huid kan scheren als maar mogelijk is, om op deze manier zo veel mogelijk haar weg te halen.

Wanneer je klaar bent, moet je een koude handdoek gebruiken om je poriën te sluiten. Het sluiten van je poriën zal roodheid en ingegroeide haren voorkomen.

Je baard verzorgen hoeft geen opdracht op zich te zijn. Het moet iets zijn dat je leuk vindt, en door het volgen van deze stappen zal je een glad resultaat krijgen, keer op keer.

Gebruik de juiste tools. Bekijk onze baardtrimmer top 10 >>>

Op zoek naar een baardtrimmer?
Vergelijk goed de prijzen bij bol en coolblue.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *