Braun Cruzer 6 Review

De populaire baardtrimmer Braun Cruzer 6 beard & head  is ontworpen om niet alleen je baard mee te trimmen, maar ook je hoofd en heeft daarvoor speciale mesjes. Allemaal in hetzelfde scheerapparaat. Hieronder een uitgebreide Braun Cruzer 6 Review.

Braun Cruzer 6 baardtrimmer beard & head

klik om te vergroten

Braun is een Duits bedrijf dat al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw bestaat en al sinds 1951 elektrische baardtrimmers maakt. Met bijna 100 jaar hoge Duitse kwaliteit & ervaring. Met dit als basis is de  Cruzer 6 en zijn mogelijkheden een apparaat waar we enthousiast over zijn.

Braun beweert dat dit hun krachtigste baardtrimmer is. Een van de redenen hiervoor is de tweede batterij, die zorgt voor extra power wanneer je lastige en dikke haren trimt. Extra pk voor je baardtrimmer, als het ware.

De batterij gaat redelijk lang mee, wat een grote plus is voor een tondeuse.

>>> klik hier voor meer info, prijzen & ratings >>>

De messen van de Braun Cruzer6

Braun Cruzer 6 baardtrimmer messen

klik om te vergroten

De mesjes zijn van roestvrij staal en volgens Braun zijn ze super scherp. De mesjes zijn inderdaad van prima kwaliteit, maar het is lastig te zeggen hoe scherp ze echt zijn, aangezien het normaal is dat vooral dikkere haartjes tijdens het trimmen vast komen te zitten tussen de mesjes. Voor de gemiddelde tondeusebeurt moet je dus waarschijnlijk een paar keer de haartjes uit het apparaat verwijderen. Voor het trimmen van je baard is dit niet zo’n groot probleem, maar als je een dikke of lange baard hebt, kan het lastig zijn. De mesjes zijn zeker niet slecht, maar het zou kunnen dat je je niet aan één stuk kunt scheren zonder de haartjes uit de mesjes te verwijderen.

De Braun Cruzer 6 beard & head wordt geleverd met een kam voor je baard, een kam voor je hoofd en een reishoesje. Geen gedoe dus met 10 verschillende soorten kammen.

De kam voor je hoofd is natuurlijk bedoeld om je haar te knippen en de baardkam voor het scheren & trimmen van je baard. Het verschil tussen de twee is dat de kam voor je baard 6 verschillende standen heeft tussen 1 en 11 mm, en de tondeusekam 6 standen heeft tussen 10 en 20 mm.

Je kunt de baardkam wel voor je hoofdhaar gebruiken en de tondeusekam voor je baard, dus in principe heb je 12 opties tussen 1 en 20 mm. Dat is, vergeleken bij andere baardtrimmers, een tamelijk groot bereik.
Het apparaat zou nog aantrekkelijker zijn als de afstanden tussen de scheerlengtes kleiner waren, per 1 mm of zelfs per 0,5 mm bijvoorbeeld.

>>> klik hier voor meer info, prijzen & ratings >>>

Batterijduur

baardtrimmer Braun Cruzer 6 set

klik om te vergroten

De batterij gaat ongeveer 40 minuten aan een stuk mee, afhankelijk van de intensiteit van je trimbeurt.
Hoewel dat ongeveer gemiddeld is, vergeleken met andere scheerapparaten, is dit eigenlijk een vrij goede batterijduur, gelet op het feit dat het apparaat een tweede batterij heeft voor extra power. De oplaadtijd voor de batterij is ongeveer een uur. De Braun Cruzer 6 scoort hiermee zeker punten. Het is een van de weinige scheerapparaten met zo’n korte oplaadtijd.

Je kunt de  Braun Cruzer 6 beard & head bovendien ook gebruiken terwijl hij aan het opladen is, wat handig is als je een volle baard wilt trimmen, of de voorkeur geeft zekerheid te hebben dat de batterij niet leeg raakt tijdens het trimmen.

Onderhoud

braun cruzer 6 baardtrimmer kopstuk

klik om te vergroten

Schoonmaken doe je simpelweg door de kam eraf te halen en het haar te verwijderen en de mesjes af te spoelen met water. Als er haartjes vast zitten tussen de mesjes, heb je waarschijnlijk wel een extra borsteltje nodig om het schoon te krijgen, maar dat geldt voor alle baardtrimmers.

Voor het echte precisiewerk kun je de speciale detailmesjes met een simpele klik uitschuiven. Voor de gemiddelde baard voegt het niet heel veel toe, vooral omdat je met het standaardmesje al vrij gedetailleerd kunt trimmen. Je moet alleen oppassen dat je jezelf niet snijdt tijdens het trimmen.

Wat dagelijks gebruik betreft: het is een plezier om met dit apparaat te trimmen. Het is licht en maakt geen lawaai, ligt goed in de hand en is makkelijk in gebruik. In tegenstelling tot veel andere baardtrimmers heeft dit apparaat geen irritante zoem. De trimkoppen zijn redelijk groot en eerlijk gezegd ook niet van de allerbeste kwaliteit, dus de Braun Cruzer 6 is wellicht niet heel geschikt om er een speciaal model van snor mee te trimmen.

De prijs van deze baardtrimmer is, al met al, heel schappelijk. Er bestaan betere scheerapparaten, maar dit apparaat heeft redelijk wat opties en is van degelijke kwaliteit.

Conclusie Braun Cruzer 6 review

Bij Bol & Coolblue  krijgt de  Braun Cruzer 6 beard & head een gemiddelde score van 4 uit 5 op basis van ongeveer 40 beoordelingen.

 >>> klik hier voor meer info, prijzen & ratings >>>

 

 

Ontdek hier de beste baardtrimmer voor de lange baard

1 Reactie
  1. […] De Braun Cruzer 6 scheerapparaat & tondeuse is een van de beste scheerapparaten op de markt. Het is een krachtig product waarmee je je haar en baard precies zo kunt stylen als je wilt. […]

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken