Braun MG5090 review

Dankzij de mensen bij Coolblue & Braun kregen we de opportuniteit om dit toestel te onderwerpen aan een grondige review.

Wanneer je de doos van de Braun MG5090 opent en het apparaat in al haar glorie bewondert, merk je onmiddellijk hoe comfortabel deze multifunctionele trimmer in je hand rust.  Deze trimmer werd dan ook voorzien van een stevige, duurzame grip van rubber aan de zij- en achterkant. Wie al snel iets laat vallen, kan op beide oren slapen met dit apparaat.

Braun MG5090 review baardtrimmer

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Beginners weten misschien niet onmiddellijk hoe ze met het apparaat aan de slag moeten, maar de handleiding zorgt voor méér duiding. Zo wist onze redactie zelfs niet eens hoe we de verschillende opzetstukjes op het apparaat moesten bevestigen. Maar éénmaal je er eens in geslaagd bent, is het in de toekomst een eitje. Hoewel de opzetstukjes erg kwalitatief zijn en degelijk werk leveren, zorgen ze er wel voor dat de Braun MG5090 er minder stijlvol uitziet. We spreken eerder van een ietwat log, ruw apparaat. Maar het doet wel degelijk wat het moet, en dat is het belangrijkste.

Hoewel de Braun MG5090 een stevig prijskaartje heeft, kunnen we je verzekeren dat hij geen enkel plukje haar overeind laat staan!

 

Features en accessoires in overvloed

Braun MG5090 tondeuse stukMet uitzondering van de rubberen grip is de behuizing volledig van hoogwaardig plastic gemaakt. Zoals we eerder al vermelden komt het apparaat met enkele opzetstukjes die variëren in lengte van 1.2 tot 6.0, maar ook een wijd kammetje dat net iets meer voor die mannelijke look (stoppelbaardje) zorgt, een borsteltje om de scheerkop te reinigen, (natuurlijk) een handleiding, laadstand en een afzonderlijke oplaadkabel. Wie gehaast is en zich snel moet scheren, moet niet bang zijn: in amper 5 minuten kan je het apparaat opladen om een hele scheerbeurt te doorstaan. Volledig opladen duurt een uur, én dan kan het apparaat ongeveer 50 minuten losgaan op je baard.

Braun MG5090 scheerstukDe trimmer komt met een uniek design, aangezien je deze kan omdraaien om ofwel een smalle of wijde trimmer te gebruiken. Een erg leuke feature voor een apparaat van deze prijsklasse.

Andere features:

  • 100% waterdicht en dus te gebruiken onder de douche
  • draadloos
  • 3-in-1-systeem (trimmen, stylen, scheren)
  • flexibele SmartFoil
  • oplaadstatus via led-lampje
  • zelf voltage kiezen (100v – 240v)
  • snelle oplaadbare batterijen

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Braun MG5090 trimmer

Ook geschikt voor de gevoelige huid

Deze Braun kan je dicht tegen de huid drukken, zonder dat je er opzetstukjes moet aan toevoegen. De folie over de mesjes voelt dan ook zijdezacht aan wanneer je het toestel over je huid beweegt. Zelf heb ik een gevoelige nek en merkte ik dat mijn huid niet snel irriteerde. En op mijn gezicht had ik zelfs geen enkele moeite. Hoewel het apparaat er vrij zwaar uitziet, is het in feite erg licht en eenvoudig te gebruiken.

braun-mg5090-multigroomer

Wie zich al enkele dagen niet geschoren heeft, gebruikt best eerst de trimmer met de wijde kam voordat hij zich met de gewone kop gladscheert. Die kan dan ook niet zo goed overweg met langere haren en een ruwere baard. En met het dunnere trimkammetje kan je bijna de perfectie benaderen wanneer je je wenkbrauwen trimt. Eenmaal je de juiste hoek gevonden hebt gaat de rest vanzelf.

 

In een notendop: Braun MG5090

Braun MG5090 baardtrimmer reviewWaar ik niet van hou is dat één van de opzetstukjes de aan-/uitknop blokkeert. Er is dan wel een gaatje voorzien in het stukje zodat je alsnog op de knop kan duwen, maar het gaat niet zo vlot als je zou verwachten. Het voelde eigenlijk maar wat vreemd aan. Ook de maximale trimlengte van 6.0 mm kon beter. Dit is niet geschikt voor mannen die een langere baard willen houden en verzorgen.

Maar dat is dan ook het enige wat je aan de Braun MG5090 kan opmerken. Het is een erg degelijk, robuust apparaat waar niet mee te sollen valt. Wil je dagelijks gladgeschoren door het leven gaan? Dan is dit het apparaat waarnaar je op zoek bent.

 

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken