Hoe de perfecte halslijn voor je baard trimmen?

Geef je baard een grens! Je kan nog met een onverzorgde halslijn wegkomen als je slechts wat sportieve stoppels hebt staan. Maar van zodra je baardgroei 3 mm overschrijdt en begint te evolueren naar een korte baard moet je snel de baardtrimmer bij de hand nemen.

Netjes, proper en goed afgelijnd.

Het feit dat je je eigen halslijn niet kan zien betekent niet dat je zomaar kan vergeten hoe slordig en smerig je baard er uit gaat zien. De meeste baarden zien er veel beter uit met een verzorgde halslijn. Het is tijd om je af te vragen hoe hoog of laag je je baard moet trimmen. Hieronder vertellen we je alvast hoe het moet:

Stap 1: Weet waar je moet stoppen

Kijk recht in de spiegel, met je hoofd rechtop. Alle haren die onder je denkbeeldige haarlijn lopen onder je kin moeten verdwijnen. Nu meteen.

Stap 2: Bepaal de lijn

Houd je hoofd een stukje terug en plaats een vinder van je vrije hand net aan de bovenkant van je adamsappel. Deze plek markeert de natuurlijke splitsing tussen je baard en je hals.

Stap 3: Neem je cue van het centrum

Plaats je trimmer op deze plek en trim voorzichtig naar beneden. (Als je een Philips Baardtrimmer 9000 gebruikt zal de laser pointer aanduiden waar je moet trimmen.) Werk verder aan één kant, en start aan het midden van je hals. Zorg dat je onder de kaaklijn blijft. Keer terug naar het middelste stuk en werk je een weg naar de andere kant van je hals. Vergeet niet om steeds naar vanuit het midden naar buiten te werken. Zorg ervoor dat je halslijn niet te rond is – een lichte, opwaartse kromme geeft het beste resultaat.

Stap 4: Blijf vierkant scheren of ga rond

Bepaal de hoeken van je baard door een verticale lijn te trimmen onder je oorlellen om zo een verbinding te leggen met de horizontale lijn onder je kin. Je kan scherpe, gebeitelde hoeken achterlaten (zeer macho) of het zachtjes rond afscheren als je minder een statement wil maken.

Stap 5: de finishing touch

Goedgekeurd? Als je tevreden bent met je trimbeurt kan je je scheermachine nog eens bovenhalen om ervoor te zorgen dat je echt trots kan zijn op je halslijn. Of je kan ook je Philips 9000 verstellen tot 0,4mm om je halslijn nog eens extra kort te trimmen. De laser pointer is ideaal om de perfecte kaaklijnen te creëren, dus waar wacht je nog op?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken