Baard trimmen tips

Sommige mensen vinden dat een baard pas echt een goede baard is als leden van ZZ top of die van de show Duck Dynasty er een compliment over zouden geven. Voor anderen is de ideale baard een getrimde en volle baard, een sikje, een edge up of zelfs een snor. Afhankelijk van wat je wil overbrengen aan de mensen om je heen kan je de stijl die je kiest aanpassen.

Wat veel mensen niet begrijpen is dat je baardstijl anderen iets zegt over je persoonlijkheid. Degenen met een wilde persoonlijkheid zijn wellicht meer geneigd een volle, wilde baard of zelfs wilde bakkebaarden te nemen, terwijl de meer terughoudende mensen waarschijnlijk een strakke sik of een edge up hebben.

Afhankelijk van wat je probeert te bereiken zijn er verschillende manieren om je baard te trimmen. Wat is de beste manier voor elke populaire stijl? Gebruik daarom onze baard trimmen tips.

Volle baard

De beste manier om een volle baard te trimmen is volledig afhankelijk van hoe lang je hem wil. Als je je baard drie maanden laat groeien met minimaal onderhoud of zelfs zonder het te trimmen, dan heb je een schaar en een kam nodig. De kam zorgt er voor dat je baard overal dezelfde lengte heeft. Houd de kam in de lengte tegen je gezicht en gebruik de schaar om het haar dat boven de kam uitkomt weg te knippen.

Een andere optie die je hebt als je een volle baard wil, is het gebruiken van een baardtrimmer of zelfs een tondeuse die kappers ook gebruiken. Er zijn tegenwoordig honderden verschillende opties beschikbaar op de markt, waarvan sommigen beter zijn dan anderen, maar ze kunnen allemaal gebruikt worden om je gekke, wilde baard netjes getrimd te houden. Sommige komen met ingebouwde opzetstukken en bij anderen zijn deze afneembaar.

Hoe dan ook, kies de lengte die je wil en trim met de haargroei mee. Je weet dat je tegen de groeirichting ingaat als het voelt alsof je haar eruit wordt getrokken in plaats van dat het getrimd wordt. Als je wil dat je volle baard eruit ziet alsof je het een paar dagen hebt laten staan, heb je een goede baardtrimmer nodig die je elke paar dagen kan gebruiken.

Stel je eens voor dat dit er drie dagen later nog uitziet alsof het net bijgewerkt is. De huid zal niet tussen de haren uit komen en het zal er een stuk natuurlijker uitzien.

Op zoek naar een baardtrimmer?
Vergelijk goed de prijzen bij bol en coolblue.

Sikje

De sik is een andere baardstijl waarbij je er steeds anders uit kan zien. Je kan besluiten om je sikje netjes en verzorgd te houden, maar je kan hem ook met rust laten. De beste manier om je sikje netjes te houden is door meerdere instrumenten te gebruiken. Je kan een combinatie van een elektronische baardtrimmer en een normaal scheermes gebruiken, of je kan voor enkel een scheermes kiezen. Beide manieren hebben voordelen.

Het scheermes is voor miljoenen mannen een lange tijd de manier geweest om het gezicht en de hals het gladste te scheren. Het gezicht voelt voor die miljoenen mannen nooit gladder dan wanneer ze scheren met het scheermes.

Je kan dit het beste laten doen door een professionele kapper, aangezien dit de veiligste manier is. Veel kappers zijn overgestapt naar elektronische trimmers, maar ze hebben hoogstwaarschijnlijk wel geleerd hoe ze moeten scheren met een scheermes toen ze het vak aan het leren waren. Het lijkt eenvoudig als de kapper het doet, maar als je het zelf moet doen valt het niet zo mee.

De beste manier om jezelf het scheren met een scheermes aan te leren zou de manier zijn die ze in films wel eens laten zien. Blaas een ballon op een smeer het in met scheerschuim. Gebruik het scheermes om al het scheerschuim eraf te halen. Als de ballon knalt, betekent het dat je het fout doet en je te veel druk zet. Wanneer je een aantal ballonnen succesvol hebt “geschoren”, is het veilig om het op je eigen gezicht te proberen.

Als je niet het klassieke scheermes wil gebruiken, kan je het beste kiezen voor een combinatie van een gewoon scheermesje en een elektronische baardtrimmer. Je kan het beste kiezen voor een van de kleinere baardtrimmers. Hierdoor heb je goed zicht op wat je weghaalt wanneer je strakke lijnen wil scheren. De trimmer hoeft niet het beste te zijn in dicht bij de huid komen want je zal je baard met de trimmer alleen bijwerken. Je gebruikt vervolgens scheerschuim om het ontwerp te omringen en dan gebruik je het gewone scheermes om dicht bij de huid te komen om de puntjes op de i te zetten.

Edge up

De edge up is een van de vele baardsoorten die zich veel hebben ontwikkeld in de afgelopen jaren. Het is een look die grotendeels populair was bij de mensen onder de 25 jaar, en eentje die je zelf kan doen na genoeg te hebben geoefend. De beste methode om jezelf een edge up te geven is dezelfde methode die gebruikt wordt bij het creëren van een sikje. Gebruik een elektronische baardtrimmer om het ontwerp vast te stellen. Gebruik daarna een gewoon scheermesje om dicht bij de huid te komen en de overgebleven haren weg te halen. Dit zorgt voor het gladde gevoel dat veel mannen willen.

Snor

Veel mensen denken dat een snor hen staat, maar in werkelijkheid kan niet iedereen het zo goed hebben als ze denken. Voor degenen die deze stijl willen: het is niet een van de makkelijkste stijlen om vorm te geven. In maar vijf minuten tijd kan je van de Zach Galifianakis look naar de old-school Tom Selleck look gaan. Je kan hiervoor het beste een baardtrimmer gebruiken om zo veel mogelijk haar weg te halen. Als je een volle baard hebt en het zou scheren met een gewoon scheermes, zou het twintig minuten, al dan niet langer, duren voor je bij je huid komt. Als je een baardtrimmer gebruikt, maak je het haar snel en efficiënt korter. Hierna kan je een gewoon scheermes gebruiken om het gladde gevoel te krijgen.

 

Op zoek naar een baardtrimmer?
Vergelijk zeker de prijzen bij bol en coolblue.

 

Gebruik warme en koude handdoeken

Als je naar een traditionele kapperszaak gaat die scheermessen gebruikt, zal een van de dingen waarvan je niet verwacht dat die gebruikt worden warme en koude handdoeken zijn. Deze dingen zijn noodzakelijk om gladde scheerbeurten te krijgen in kapperszaken, en thuis zijn ze ook noodzakelijk om het gladde gevoel te krijgen. Voor je scheert, moet je een warme handdoek op je nek en je gezicht houden om je poriën te openen. Wanneer de poriën open zijn, is het makkelijker om een gladder gevoel te krijgen wanneer je je scheert.

Wanneer je klaar bent met scheren, moet je een koude handdoek gebruiken om de poriën weer te sluiten. Dit voorkomt ingegroeide haren en andere ongemakken.

Zo dit waren onze baard trimmen tips? Wat vond je er zelf van, laat gerust iets na in de comments.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.