Scheertips en huidverzorging voor gevoelige mannen

Vandaag zullen we het gaan hebben over scheren en huidverzorging voor mannen. Niet iedereen wil naar een professionele kapper om zich te laten scheren of trimmen. Daarom besloten we om een aantal scheertips te geven hoe je goed en voorzichtig moet scheren voor elke soort huidtype, maar voornamelijk voor mannen met een gevoelige huid. Als je voor je eigen uiterlijk zorgt, dan moet je weten hoe je gezichtshaar, hoofdhaar en elk ander onderdeel van je lichaam moet trimmen of scheren.

Scheertips – Gevoelige huid

De huid van mannen is totaal anders dan die van vrouwen, aangezien hun huid veel dikker is. Een hoop mannen scheren elke dag met een scheermesje. Over het algemeen maken de meeste mannen zich minder druk over hun poriën en huid en hebben dus daarom ook meer simpele methodes voor huidverzorging nodig. Zodra je in de puberteit komt begint je gezichtshaar te groeien en hier gaan een hoop problemen mee gepaard. Alhoewel sommige mannen totaal geen problemen hebben met scheren, hebben veel last van vervelende huidreacties, zoals ontstekingen, rood worden van het geschoren gebied en puistjes. Wanneer je het ze vraagt, dan zullen de meeste mannen zeggen dat ze een erg gevoelige huid en poriën hebben op het gebied van scheren.

De meeste mannen geven dus hun huid de schuld in plaats van hun scheermethodes. Het feit is echter dat vaak het tegenovergestelde waar is. Hoe gek het misschien ook klinkt zijn er veel mannen die niet weten hoe ze effectief moeten scheren. Ze brengen niet de juiste crème aan, weten niet wat de juiste scheermesjes zijn voor een gevoelige huid en poriën of hoe ze moeten scheren om uitstekende resultaten te bereiken. Nu we dat gezegd hebben, moeten we ook toegeven dat sommige mannen echt een gevoelige huid hebben. Dat is waarom ze vaak uitbraken hebben van puistjes wanneer ze scheren.

Sommige huidaandoeningen die naar voren kunnen komen zijn bijvoorbeeld eczeem, wat zich vaak manifesteert als de verschijning van kleine rode bultjes. Extreme droogheid kan ook voorkomen, wat vaak resulteert in roze uitslag, extreme jeuk en huidvelletjes. Als je krullend haar hebt, dan kan je ook last krijgen van ingegroeide haartjes en dit zorgt voor bultjes die erg gevoelig zijn. Andere aandoeningen zijn rosacea, psoriasis en de altijd onaangename wondjes door het scheren. Dit zijn erg gevoelige huidproblemen die mogelijk meer verzorging nodig hebben. Hierbij moet je denken aan speciale scheercrème en een aantal ontstekingsremmende middelen. Maar over het algemeen kunnen de meeste normale huidirritaties door het scheren behandeld worden door simpelweg te weten hoe je goed moet scheren.

Beste Scheertips

Scheertips – Een aantal simpele en handige tips

Hieronder zullen we een aantal simpele maar handige tips opnoemen die mogelijk behulpzaam zijn voor de mannen met een gevoelige huid en poriën.

  • Investeer in goede mesjes. Deze hoeven niet gebruik te maken van de nieuwste technologieën, maar simpelweg scherp zijn en de taak aankunnen. Na elke paar keer scheren moet je je scheermesjes vervangen. Dit is mogelijk prijzig, maar botte mesjes zullen je situatie alleen maar verergeren.
  • Wees voorzichtig. De meeste personen proberen lastige haartjes aan te pakken door tegen de groeirichting in te scheren. Druk niet te hard en scheer met de groeirichting mee. Dit voorkomt dat je gevoelige huid en poriën ontstoken raken. Behandel je huid dus met veel zorg.
  • Gebruik de juiste crème en aftershave. Probeer hier niet op te besparen. Investeer in iets dat speciaal gemaakt is voor een gevoelige huid. Een goedkoop product kopen is misschien beter voor je portemonnee, maar de gesteldheid van je poriën en huid zullen er zwaar door beïnvloedt worden. Probeer huidverzorgingsproducten met een hoop wasmiddel of alcohol te voorkomen. Breng een hoop aftershave aan als je een droge huid hebt. Maak je geen zorgen dat je in eerste instantie een erg wit gezicht krijgt. Je huid zal namelijk alles snel absorberen, waardoor je er niks meer van zult zien.
  • Gebruik een behandeling en pas op voor andere factoren. Een gevoelige huid en poriën zijn het ergst na het scheren. Daarom is het een goed idee om voor je aftershave balsem te kiezen voor iets met een zonwerend middel. Neem ook contact op met een dermatoloog voor een lijst met middelen die je huid kunnen beschermen.

Scheertips voor een gevoelige huid

Scheertips – Conclusie

Voor gezichtshaar dat 0,5-1cm lang is, raden we aan om dit eerst te trimmen met een elektrische tondeuse of haartrimmer. Daarna kan je zonder problemen met een scheermesje de rest verwijderen.

Nog een belangrijke factor voor ontspannen scheren is je baardhaar van te voren wassen met een conditioner. Dit zal je haar een stuk zachter maken, waardoor het makkelijker wordt om te scheren.

Het enige wat nodig is voor een gevoelige huid is een beetje meer geld en meer verzorging. Met de scheertips in dit artikel zal je scheersessie niet elke keer een marteling zijn. Heb je nog meer scheertips? Deel die dan zeker hieronder, zodat andere personen hier ook van kunnen profiteren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken