Zo kan je baardgroei stimuleren

Baardgroei Stimuleren

Veel mannen dromen over het groeien van een volle, luxueuze baard of een stijlvolle snor. Gezichtshaar kan soms jammer genoeg een beetje lastig om te groeien zijn. Een grote factor die hierbij meespeelt is genetica. Sommige personen willen een baard laten groeien, maar komen nooit verder dan een paar dunne plekjes. Alhoewel je je genetica niet aan kan passen, zijn er wel verschillende manieren waarop je de groei van je gezichtshaar kan stimuleren om dikker en voller te worden. Je kan ook je levensstijl aanpassen, zodat je zodoende de baardgroei stimuleren kan. Het is belangrijk om te onthouden dat gezichtshaar laten groeien niet iets van een paar weken is. Geduld is een van de belangrijkste dingen om de look te krijgen die je wilt.

 

Baardgroei stimuleren? Zo doe je het:

Wees geduldig

Mogelijk ben je gefrustreerd dat het je maar niet lukt om een baard te laten groeien die zo vol is als je zo graag zou willen. Maar het echte probleem is mogelijk niet het gebrek aan groei, maar juist het gebrek aan tijd. Het kan wel een volle vier weken (en in sommige gevallen zelfs langer) duren voordat een baard volledig gegroeid is. Veel personen geven voor die tijd al op en gaan er vanuit dat ze geen volle baard kunnen krijgen, terwijl ze in de realiteit te vroeg opgegeven hebben.

 • Een baard laten groeien is een project waar je volledig voor moet gaan. Geef niet op na een paar dagen. Als je na vier of vijf weken nog steeds niet de resultaten hebt die je graag zou willen, dan wordt het tijd om naar alternatieve methodes te kijken.
 • Scheer je gezichtshaar niet bij de eerste tekenen van jeuk. Het is normaal dat nieuwe haren je huid jeukerig maken. Wanneer ze echter langer worden zullen ze zachter worden en het jeuken zal stoppen.
 • Gebruik een steroïde crème zoals hydrocortison. Dit helpt mogelijk om het jeuken iets te verlichten.
 • Wachten op baardgroei kan een frustrerende ervaring zijn, vooral wanneer je baard en snor door een onverzorgde periode gaat waar sommige personen mogelijk een opmerking over zullen maken. Terwijl je haar begint te groeien ziet het er mogelijk onregelmatig en incompleet uit. Naargelang de haren langer worden hebben de langzaam groeiende haarzakjes tijd om hun eigen haren te laten groeien. De gaten zullen na verloop van tijd verborgen worden door langere haren en de korte langzaam groeiende.

Hoe kan je Baardgroei Stimuleren

 

Probeer je haar met rust te laten terwijl het groeit

Laat je haar je ding doen. Dit betekent dat je niet te vroeg zou moeten proberen om het te vormen tijdens het groeiproces. Wanneer je gezichtshaar probeert te vormen, is een veelgemaakte fout om het meer in te korten dan dat je van plan was. Om deze reden is het beter om het met rust te laten terwijl je je haar laat groeien. Maak je geen zorgen, want er is voldoende tijd om het op een later moment te stijlen wanneer je blij bent met de groei.

 • Kam terwijl je haar groeit in de richting dat je wilt dat het groeit. Dit zal helpen om het er uit te laten zien zoals je wilt.
 • Na ongeveer vier weken is het mogelijk een goed idee om een kapper of stylist de baard professioneel te laten vormen. Leg goed uit dat je je gezichtshaar wilt laten groeien en het alleen maar wilt vormen en dus niet inkorten.

 

Experimenteer met baardolie als je dat wilt

Baardolie hydrateert zowel je gezichtshaar als de huid daar onder. Aangezien het bevochtigingseigenschappen bevat, fungeert het ook als een stylingsmiddel. Baardolie is geweldig, want ook al heb je minder haar dan je zou willen, wat je hebt zal er geweldig uit zien.

 • Experts raden aan om direct na het douchen in de ochtend baardolie aan te brengen. Je poriën zullen schoon zijn en kunnen het product beter absorberen. Doe een kleine hoeveelheid olie in je hand en wrijf het in je gezicht en baard en/of snor.
 • Baardolie zorgt ervoor dat je gezichtshaar er geweldig uit ziet en helpt ook om het er schoon uit te laten zien en fris te laten ruiken. Er zijn veel verschillende merken beschikbaar, dus probeer een aantal uit om te ontdekken welke je het fijnst vindt. Probeer ook te kijken of ze in je lokale winkels gratis samples hebben die je uit kan proberen.

 

Probeer supplementen

Er zijn bepaalde nutriënten die je aan je dagelijkse routine toe kan voegen en deze kunnen mogelijk helpen om voor een snellere en meer effectieve haargroei te zorgen. Overweeg om supplementen aan je ochtend regime toe te voegen. Vraag eerst wel je arts voordat je veranderingen aan je gezondheidsroutine toevoegt.

 • Bevorder dikker haar met foliumzuur. Dit is noodzakelijk voor de groei en reparatie van het haar. De meeste drogisterijen en gezondheidswinkels zullen foliumzuur supplementen verkopen.
 • Je kan ook proberen om de hoeveelheid foliumzuur in je dieet te verhogen. Foliumzuur kan gevonden worden in volkoren brood en granen, groene bladgroenten, erwten en noten.
 • Vergroot je biotine inname. Biotine is een belangrijke water oplosbare B vitamine, die noodzakelijk is voor de vorming van vetzuren en glucose en ook voor het metaboliseren van aminozuren en koolhydraten. Een biotine gebrek kan leiden tot haaruitval, dus het is het zeker waard om ervoor zorgen dat je de aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgt.
 • Biotine kan gevonden worden in lever,  oesters, bloemkool, bonen, vis, wortels, bananen, soja bloem, eigeel, granen, gist en andere voedingsmiddelen. Alhoewel je vitaminesupplementen in kan nemen die biotine bevatten, is het eten van verse voedingsmiddelen een uitstekende optie, als dit uiteraard beschikbaar voor je is.

Baardgroei Stimuleren met baardolie

 

Maak levensstijl veranderingen

Zorg voor een goede huidverzorging

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft veel belangrijke functies. Een van die functies is je haar helpen om te groeien. Je huid verzorgen is een van de meest effectieve manieren om de groei van voller gezichtshaar te ondersteunen.

 • Exfolieer je gezicht. Haarzakjes kunnen verstopt raken met vuil en voorkomen dat je haar groeit. Draag een keer per week een exfoliant masker met eucalyptus. Het is geweldig voor je huid en kan helpen om haargroei te stimuleren.
 • Gebruik verzorgingsproducten die gezond zijn voor je haar. Shampoos of lotions met vitamine B complex zullen helpen.
 • Masseer je haarzakjes. Een zachte massage kan helpen om deze te stimuleren. Gebruik je vingertoppen en masseer je gezicht zachtjes in een ronde beweging gedurende twee tot drie minuten. Probeer om een bevochtigingscrème voor je gezicht aan te brengen om de massage soepeler te maken.

 

Let op je dieet

Wat je eet kan een enorme impact hebben op alle aspecten van je fysieke welzijn. Hier valt een gezonde huid en haargroei ook onder. Er zijn veel vitaminen ontdekt die de haargroei stimuleren, waaronder gezichtshaar. Let goed op je dieet en zorg ervoor dat je voldoende van deze specifieke voedingsstoffen binnenkrijgt.

 • Voeg vitaminen die gezond zijn voor je haar aan je dieet toe. Alhoewel je altijd haargroei behandelingen op je gezicht aan kan brengen en op het beste kan hopen, is het altijd een betere optie om van binnenuit te werken.
 • Neem vitamine A in. Deze vitamine stimuleert de productie van talg, wat je haarzakjes en huid gehydrateerd houdt. Je kan vitamine A in eieren, kaas, lever, wortels, pompoen, broccoli en donkere groene bladgroenten vinden.
 • Zorg dat je genoeg vitamine E binnenkrijgt, aangezien dit al lange tijd herkent wordt als een belangrijk onderdeel voor een gezonde huid. Ook kan het je bloedstroom vergroten, wat leidt tot een optimale omgeving voor haargroei. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine E zijn onder andere oliën, bladgroenten, noten en bonen. De meeste mensen krijgen voldoende vitamine E binnen als ze een normaal dieet volgen.
 • Geef de circulatie een boost met vitamine B3. Een gezonde circulatie heeft mogelijk een gezond effect of haargroei. Onderzoeken hebben laten zien dat B3 zelfs nog effectiever is wanneer het ingenomen wordt met biotine.
 • Neem vitamine B5 in. Dit is ook wel bekend als een pantotheenzuur. Het helpt het lichaam niet alleen om vetten en proteïnen te gebruiken die noodzakelijk zijn voor gezond haar, maar onderzoeken laten ook zien dat het stress vermindert. En stress kan zeker weten haargroei verhinderen. Vitamine B5 komt natuurlijk voor in biergist, broccoli, avocado, eigeel, orgaanvlees, eend, melk, kreeft, volkoren brood en nog meer.

Baardgroei Stimuleren tips

 

Beweeg voldoende

Bewegen heeft een hoop gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterde circulatie, wat de haargroei stimuleert. Het maakt niet uit hoe je beweegt, maar probeer in ieder geval een uur per dag je hartslag omhoog te krijgen. Dit een onderdeel van je routine maken kan helpen om gezonde haargroei te stimuleren.

 • Kies een activiteit uit die je leuk vindt. Als je van sporten houdt, organiseer dan wekelijks een basketbal of voetbalwedstrijd met je vrienden. Bonus: andere personen betrekken bij je bewegingsplannen maakt de kans groter dat je het volhoudt.
 • Verander je gewoontes. Je kan een hoop manieren vinden om meer beweging in je dag te krijgen. Probeer bijvoorbeeld de trap naar je werk te nemen in plaats van de lift.

 

Slaap voldoende

Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Je lichaam gebruikt slaap als een tijd om te groeien en repareren. Tieners hebben ongeveer acht tot negen uur slaap per nacht nodig en volwassen zeven tot acht uur. Zorg ervoor dat je een vast schema aanhoudt, zodat je je lichaam genoeg tijd geeft om correct te functioneren en je haar te laten groeien.

 • Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en wakker te worden. Dit kan lastig zijn in het weekend, wanneer het erg verleidelijk is om uit te slapen. Een regelmatig slaapritme hebben is echter geweldig voor je algehele gezondheid.

 

Ontspan

Houdt je stress onder controle. Een van de bevestigde bijwerkingen van stress is haaruitval. Dit betekent dat je stressvolle situaties moet vermijden en elke dag tijd moet maken om te ontspannen. Er zijn verscheidene technieken die je kan gebruiken om je stressniveau te verlagen. Probeer met een vriend of familielid te praten wanneer je je gestrest voelt, aangezien deze personen je vaak gerust kunnen stellen.

 • Focus op je ademhaling. Adem verscheidene keren diep in en uit tijdens een stressvolle situatie. Dit is een geweldige manier om je hartslag te verlagen en je hoofd leeg te maken.
 • Wees geduldig. Onthoud dat niet ieders zijn gezichtshaar met dezelfde snelheid groeit. Er zorgen over maken zal de situatie niet verbeteren en kan het juist zelfs erger maken. Probeer gedurende de dag op andere dingen te focussen.

Hoe Baardgroei Stimuleren

 

Gebruik medische technieken

Probeer minoxidil te gebruiken

Minoxidil is een vaatverwijderaar die helpt om verse haargroei te stimuleren. Het is een van de meest populaire haargroei methodes voor mannen. Je kan minoxidil bij de meeste apothekers kopen. Onthoud wel dat het bedoeld is voor haargroei op je hoofd en niet je gezicht. Alhoewel dit wel steeds populairder begint te worden is het gebruik niet goedgekeurd door de FDA.

 • Het is gevaarlijk om minoxidil in te slikken, dus pas goed op wanneer je het in de buurt van je mond aanbrengt. Neem eerst contact met je arts op voordat je dit middel gebruikt voor haargroei op je gezicht.
 • Mogelijk kan je bijwerkingen ervaring, zoals brandende ogen of irritatie, roos of een jeukende huid.

 

Vraag je arts om een testosteron therapie

Testosteron is een mannelijke hormoon die via injectie of topisch in-/aangebracht of oraal ingenomen kan worden. Dit laatste wordt echter afgeraden vanwege de nadelige effecten op de lever. Lage testosteron waarden kunnen verantwoordelijk zijn voor een beperkte haargroei op het gezicht. Voor de beste resultaten zou testosteron therapie nauwlettend gereguleerd moeten worden. Te veel testosteron kan averechts werken en de haargroei juist verhinderen.

 • Als je een lage testosteron hebt, dan zijn er zeer waarschijnlijk andere symptomen, zoals erectiestoornis of een verlaagde spiermassa. Je arts zou een aantal testen moeten doen om te bepalen of je waarden ook echt laag zijn. De kans dat je arts het gebruik goedkeurt alleen op basis van je haargroei is zeer klein.
 • Het kan wel tot een jaar duren voordat het gebruik van testosteron resultaten laat zien.

 

Neem contact op met een plastische chirurg

Sommige personen hebben gewoon geen geluk gehad tijdens de verdeling van de genen en ongeacht van wat ze proberen kunnen ze maar geen haargroei op hun gezicht krijgen. Wanneer je alles geprobeerd hebt kan een plastische chirurg helpen om haarzakjes van je scalp op je gezicht te transplanteren. Haartransplantaties kunnen erg effectief, maar ook prijzig zijn, zowel met betrekking tot de tijd als het geld.

 • Dit wordt over het algemeen gedaan in een speciale kliniek en zal resulteren in milde huidirritaties. Het kan ook aardig veel tijd in beslag nemen, voordat de procedure de gewenste resultaten levert. Je moet rekening houden met een tot twee jaar.
 • Vraag je arts of hij/zij een persoon kent die hij/zij vertrouwt. Zorg ervoor dat je van te voren eerst een consultatie sessie hebt en stel voldoende vragen over de procedure.

Zo kan je Baardgroei Stimuleren

 

Conclusie baardgroei stimuleren tips

Zoals je ziet zijn er een hoop manieren waarop je je baardgroei stimuleren kan. Probeer eerst altijd natuurlijke manieren uit, aangezien deze nagenoeg geen bijwerkingen hebben en je algehele gezondheid niet negatief beïnvloeden. Mocht alles falen, dan is het soms gewoon beter om dit te accepteren, in plaats van dat je medische of chirurgische technieken toe gaat passen. Deze kunnen namelijk vervelende bijwerkingen hebben, waardoor je misschien wel haar op je gezicht krijgt, maar vervolgens opgescheept zit met veel grotere problemen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken