Je baard stijlen met deze handige gids

Baard Stijlen

Alhoewel sportief gezichtshaar een man er meer mannelijk en zelfs meer geraffineerd uit kan laten zien, is er niet veel voor nodig om van die baard of goatee een wilde bos te maken, waardoor je er niet op je best uitziet. Leren hoe je een baard stijlen en verzorgen moet met een trimmer om de look te krijgen die je wilt, vergt wat tijd en oefening. Het is echter zeker haalbaar.

In dit artikel zullen we een aantal trim en verzorgingstips met je delen, zodat je een baard kan hebben waar al je vrienden jaloers op zijn.

Er zijn twee soorten gereedschap die mannen gebruiken wanneer ze hun baarden trimmen. Ze gebruiken een schaar met een goed scheermesje of een trimmer om hun baard onder controle te houden. In dit artikel zullen we focussen op baardverzorging met een baardtrimmer.

Baardtrimmers zijn erg makkelijk voor beginners om te gebruiken. Vaak behalen ze ook betere resultaten, omdat deze apparaten vaak accessoires voor verscheidene haarlengtes hebben. Dit maakt het mogelijk om je baard makkelijk te trimmen tot de lengte die je wilt.

 

Begin met het wassen en drogen van je baard

Voordat je je baard stijlen gaat zou je deze altijd eerst moeten wassen en goed afdrogen. Een schone baard is makkelijker om te trimmen. Het eindresultaat ziet er ook een stuk beter uit.

Kam door je baard zodra deze droog is, zodat alle haren plat liggen en er geen haren gekruld of verborgen zijn. Dit proces is voornamelijk belangrijk voor personen met lange volle baarden.

 

De trim tools

Als je al niet een hebt, dan raden we aan om in een middenklasse baardtrimmer te investeren. Deze apparaten zijn vandaag de dag aardig divers. Zo kan je ze gebruiken om je lichaam te verzorgen en ook om jezelf een snelle knipbeurt te geven.

Als je je baard nog nooit eerder getrimd hebt of als je een nieuwe trimmer gebruikt, dan raden we aan om met de langste trimlengte te beginnen. Je kan altijd daarna voor een kortere lengte kiezen, maar je vermijdt dat je teveel haar verwijderd.

 

Het nekgebied trimmen

Wij beginnen vaak met het bijwerken van het nekgebied. Als je een voorkeur hebt voor een neklijn, dan zou je met de mesjes van de trimmer (zonder opzetkam) een grens moeten maken waar je wilt dat de baard begint.

Onthoud dat als je te dichtbij de kin komt, het mogelijk lijkt dat je een dubbele kin hebt. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, zelfs als je iets teveel inkort. Het haar in dit gebied groeit namelijk aardig snel en de volgende keer kan je je stijl perfectioneren.

Hoe Baard Stijlen

 

Ga verder naar de zijkant van je gezicht

Nu dat je klaar bent met je nek wordt het tijd om verder te gaan met de zijkant van je gezicht. Begin bij je bakkebaarden. Trim altijd eerst de zijkanten van je gezicht voordat je naar het gebied van de kin gaat.

Voordat je begint op de zijkanten van je gezicht zou je moeten besluiten of je wilt dat je baard je wangen bedekt of dat je de voorkeur geeft aan een U-vormige baardstijl met geschoren wangen.

Als je voor geschoren wangen kiest, dan wordt het nu tijd om de lijn te definiëren. Alhoewel het makkelijk is om een neklijn met de trimmer te maken, raden we af om hetzelfde te doen voor de wangen.

Je zal ontdekken dat de trimmer in de weg gaat zitten en je kan niet echt zien waar je moet stoppen. We raden aan om een normaal scheermesje te gebruiken. De lijn die je af moet bakenen is namelijk ook niet altijd recht. Met een scheermesje is het veel makkelijker om met bochten om te gaan dan met een trimmer.

De baard ziet er altijd mooier uit wanneer het haar aan de zijkanten korter is dan het haar rond de kin. We houden vaak een verschil van twee opzetkammen aan tussen de zijkanten en de kin.

Gebruik de trimmer verticaal en trim richting je kaaklijn. Als je je baard ook op je wangen wilt hebben, dan zou je dit gebied ook moeten stijlen met de baardtrimmer. Gebruik dezelfde opzetkam die je gebruikt hebt voor de zijkanten.

Kam je baard weer zodra je klaar bent met trimmen. Op deze manier ben je er zeker van dat je geen haartjes overgeslagen hebt. Als je geen haar op je wangen wilt hebben, dan is het nu een goed moment om de plekken waar je geen haar wilt hebben te scheren.

Kies een opzetkam met een hoger nummer en begin ongeveer 2,5cm boven het gebied rond de kin. Maak het trimmen van je kin af zonder de snor aan te raken, dat is namelijk de volgende stap.

 

De snor verzorgen en bijwerken

Je zou extra op moeten passen wanneer je de snor gaat trimmen. Een klein foutje bij het trimmen van de baard kan je makkelijk verbergen. Iets te veel druk op de snor kan echter lastig om op te lossen zijn zonder dit weer te laten groeien.

Kam je snor eerst verticaal naar beneden richting de bovenlip. Scheer de haarpunten die over je lip hangen, want anders zal je constante kritiek van je vrouw of vriendin krijgen.

Gebruik een opzetkam met een hoger nummer om de snor te trimmen. Dit is vooral het geval omdat de snorharen iets langer moeten zijn om een slapende positie aan te houden. Het haar van de snor is bij de meeste mannen dikker. Als je dit te kort trimt, dan zullen ze verticaal naar buiten staan als dorens. Dit zal wederom een hoop commentaar opleveren.

Voor ons werkt het het beste om een kleine kam te gebruiken. Zodoende kan je de richting van het haar veranderen naar horizontaal. Ze zullen anders verticaal groeien, wat er mogelijk niet zo netjes uitziet.

Tot slot een kwalitatieve snorwax aanbrengen zal ervoor zorgen dat je snor goed gevormd blijft.

Baard Stijlen tips

 

Die goed verzorgde baard behouden

Het is belangrijk dat je investeert in een kwalitatieve baardtrimmer die je verschillende lengte aanpassingen biedt.

Zodra je je baard goed getrimd en gevormd hebt, is het goed verzorgd en getrimd houden een kwestie van simpel onderhouden. Was en kam je baard regelmatig en gebruik een conditioner om hem er zacht uit te laten zien en voelen.

Scheer de gebieden waar je geen gezichtshaar wilt hebben dagelijks voor een meer verzorgde uitstraling. Trim vervolgens een keer per week de haren rond en in je baard of wanneer dit volgens jou nodig is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken