5 baardfouten en hoe je ze kunt vermijden

Een baard laten groeien is ingewikkelder dan gewoon in de puberteit komen. Het vereist geduld en toewijding, en op een bepaald niveau kan er een genetische component zijn die je baard kan helpen of schaden (maak je geen zorgen; dat is waar baardgroei-olie om de hoek komt kijken). Dat gezegd hebbende, kan het groeien van een baard een zeer lonende ervaring zijn. Het kan je helpen zelfverzekerder te worden, volwassener te lijken en zelfs je sexappeal te verhogen. Maar met een slecht gegroeide baard zul je geen van die dingen aantreffen. Hier zijn 5 baardgroeifouten die je moet vermijden.

Ongeduldig zijn

Een van de belangrijkste aspecten van het groeien van een baard is geduld hebben met zowel je baard als jezelf. Haar groeit over het algemeen ongeveer een halve centimeter per maand, maar houd in gedachten dat ieders haar in een ander tempo groeit, en het kan langer duren voordat jouw baard volgroeid is dan die van een ander.

Je geduld verliezen en je baard afscheren voordat hij zijn ware potentieel heeft bereikt, is een van de meest gemaakte fouten bij het groeien van een baard. Voor sommigen kunnen er grijze of witte vlekken ontstaan. Bij anderen kunnen hun wangen vlekkerig zijn, terwijl hun kin vol is. Of je nu een bovenlip hebt die een sterke, dikke snor ondersteunt of een kin die een lange, dikke baard kan dragen, je zult nooit je ware baardpotentieel kennen totdat je hem laat groeien.
Dus, laat het.

We stellen voor om je baard minstens drie maanden te laten groeien voordat je vaststelt dat je er geen kunt laten groeien. Dit betekent niet dat je hem wild en onverzorgd laat groeien, maar alleen dat je niet opgeeft en alles afschaaft tijdens de eerste groeifase van drie maanden.

Tot slot, hoe zit het met de gevreesde “baardjeuk”? Sommige mensen hebben meer last van baardjeuk dan anderen, en het is niet iets om zomaar terzijde te schuiven; er zijn echter veel manieren om de baardjeuk te verminderen en zelfs te voorkomen, en op een gegeven moment kan de baardjeuk helemaal verdwijnen. Het is belangrijk om geduld te hebben tijdens het groeien van je baard, met baardjeuk en al. De beloning aan het eind van de tunnel is het waard. Onthoud: het is altijd gemakkelijker een baard te scheren dan er een te laten groeien. Waarom zou je de makkelijke weg kiezen?

Niet trimmen terwijl je bezig bent

Veel mannen met een baard zijn bang om hun baard te trimmen terwijl hij groeit. Dat is niet iets waar je bang voor moet zijn. Er is niets erger dan een onverzorgde, onhygiënische baard. Net als een bonsaiboompje, of een chia huisdier voor kinderen uit de jaren ’90, is het vormgeven van je baard tijdens het groeien net zo belangrijk als elk ander onderdeel van het kweken van een baard. Door je baard tijdens het groeien in vorm te brengen, groeit hij uit tot de baard die je wilt, wat misschien niet haalbaar is als je tot het einde wacht om hem de aandacht te geven die hij verdient.

Geen baardproducten gebruiken

De gezondheid van je baard is belangrijk. Hij moet gehydrateerd worden en de juiste voeding krijgen om groot en sterk te kunnen groeien. Je baard regelmatig verzorgen en wassen, en baardgroei-olie en baardpommade gebruiken, zorgt ervoor dat je baard gezond blijft, evenals je huid en gezicht die onder je baard schuilgaan.

Overweeg om biologische baardolie en baardwas te proberen. Onze producten laten je baard niet alleen fris aanvoelen en ruiken, maar ze helpen je baard ook gezond te groeien en helpen tegelijkertijd tegen baardjeuk. Als je eenmaal je rijtje producten hebt, smeken we je om je baard niet te veel te wassen. Je gezichtshaar heeft een bepaalde hoeveelheid natuurlijke oliën van je huid nodig, en te veel wassen kan je gezicht uitputten van deze oliën (die je slechts gedeeltelijk kunt herstellen door producten). Probeer je baard ongeveer twee – misschien drie – keer per week te wassen. Als je meer wast, kun je jezelf een slechte dienst bewijzen. Was je gezicht nog steeds zoals je normaal zou doen, maar was je baard niet elke dag.

Je nek te hoog trimmen

Als je baard groeit, wil je ervoor zorgen dat je de juiste halslijn aanhoudt. Dit helpt niet alleen bij het uiterlijk van je baard en zorgt ervoor dat je er tijdens de baardgroeifase verzorgd uitziet, maar het vermindert ook de jeuk die je krijgt van ruwe nekharen. Als je je neklijn onder handen neemt, zorg er dan voor dat je je kaaklijn en de natuurlijke groeipunten van je gezichtshaar beoordeelt. Als je je neklijn te hoog trimt, kan dat de indruk wekken van een dunne, slecht gegroeide baard. Te laag getrimd heb je de nekbaard volledig omarmd, wat – tenzij opzettelijk gedaan – nare gevolgen kan hebben. Ieder voor zich, maar niet veel mensen kunnen een nekbaard dragen.

De snor verwaarlozen

Bij het groeien van een baard is het verwaarlozen van de snor een van de grootste faux pas. Doe dit niet. Je snor is een belangrijk onderdeel van je baard, en hij verdient het om samen met de rest gerespecteerd te worden. Door een snor te veel of te weinig te trimmen kun je er rommelig en onevenwichtig uitzien. Vergeet niet biologische baardolie op de snor aan te brengen, samen met de rest van de baard, en naarmate hij groeit, moet je de snor misschien elke dag kammen om ervoor te zorgen dat de haren in de juiste richting groeien. Snorharen die naar beneden krullen in de mond moet je vermijden – daar praat en eet je onder andere. Houd dat gebied vrij van dwalende haren. Dit is veel gemakkelijker voor mannen met krullend gezichtshaar. Degenen met steil haar moeten misschien hun snor in de juiste richting helpen wijzen.

Conclusie: Het groeien van een baard vereist geduld en toewijding, maar het gebruik van een baardtrimmer, snortrimmer en tondeuse kan helpen om veelgemaakte fouten te vermijden. Trim je baard terwijl hij groeit en gebruik baardproducten om hem gezond te houden. Laat je baard minstens drie maanden groeien voordat je beslist dat je er geen kunt laten groeien. Zorg ervoor dat je de neklijn niet te hoog trimt en de snor niet verwaarloost. Een goed verzorgde baard kan je zelfvertrouwen verhogen, volwassener laten lijken en je sexappeal verhogen. Dus, laat het groeien en geef het de aandacht die het verdient.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken