Braun BT7050 review: zeer degelijke baardtrimmer

Een goede baardtrimmer moet je baardgroei op gelijke lengte kunnen scheren en zich makkelijk kunnen aanpassen aan verschillende hoeken en vormen. Je kunt natuurlijk elke week naar de herenkapper of barbier gaan en veel geld uitgeven aan een scheer-of trimbeurt, maar je kan ook geld uitsparen door het thuis zelf te doen met een baardtrimmer. Een baardtrimmer is makkelijk in gebruik, geeft snel een goed resultaat, en zodra je gewend bent zelf  je baard te verzorgen dan kan je wat experimenteren met verschillende stijlen. Alleen maar voordelen om een baardtrimmer aan te kopen dus.

Enkele weken geleden belandde de Braun Series 7 – BT7050 in onze brievenbus als geschenk van Coolblue,  de webwinkel van het jaar. Wie had gedacht dat we al zo populair waren?

Braun BT7050 series 7 baardtrimmer review»» Klik hier voor de beste aanbiedingen »

In elk geval: hier volgt onze officiële review voor de Braun Series 7 BT7050 baardtrimmer.

Braun Series 7 – BT7050 review

Wanneer we onze review over de Braun Cruzer Series 6 schreven, gaven we deze reeds een positieve review. We hielden van het feit dat het enkel 1 uur duurt om de Cruzer op te laden en dat hij bovendien waterresistent is. Aan de andere kant waren we dan niet zo gek op de plastic ogende behuizing.  Dus hoe doet de Series 7 het in vergeleken met de Series 6?

Batterijduur

De Braun Series 7 wordt aangedreven door twee batterijen (het dualbattery systeem), waardoor hij sterkt verschilt van soortgelijke trimmers. Deze dubbele batterij zorgt voor extra kracht waardoor het het veel gemakkelijker is om door een volle stugge baard te gaan.

Braun BT7050 review baardtrimmerDe batterij van de Series 7 gaat exact even lang mee als die van het vorige model. Het duurt 1 uur om hem volledig op te laden en hij gaat zo’n 40 minuten mee. Ook kan de Series 7 zowel draadloos als met de adapter gebruikt worden. Echter hebben we opgemerkt dat hij iets minder krachtig presteert wanneer je hem met de adapter gebruikt. Het ziet er naar uit dat een deel van de stroom die de adapter levert, gebruikt wordt om de batterij op te laden, wat natuurlijk niet persé slecht is.

Design

De nieuwe Series 7 bestaat opnieuw uit plastic, maar oogt hij alvast veel kwalitatiever door een andere lak. Tevens voel je onmiddellijk dat hij veel steviger en professioneler aanvoelt. We zijn aangenaam verrast;

Opzetstukken & lengtes

De Braun Series 7 wordt geleverd met 2 opzetstukken. Eentje van 1mm tot 11mm voor je baard, alsook eentje van 10mm tot 20mm voor je hoofdhaar. De perfecte afmetingen, ideaal voor degenen die perfectie nastreven.

Gebruik

Nadat we de Braun series 7 baardtrimmer meer dan 2 weken hebben gebruikt zijn we tevreden om te zeggen dat hij geen enkele keer haartjes heeft uitgetrokken. Echter vormt dit probleem zich doorgaans maar na een aantal maanden gebruik, dus zal ik mijn oordeel nog niet vellen.

Het vervangen van de mesjes is nog steeds geen gemakkelijke klus, maar het onderhoud is een makkie. De Braun Series 7 baardtrimmer is waterresistent en kan dus zomaar met kop en trimmer onder het warm water gehouden worden.

Minpuntje

Zoals eerder gezegd zijn we niet helemaal wild van de plasticen behuizing. Maar oogt alleszinds kwalitatiever dan de vorige versie.

Features

 • Braun BT7050 reviewKrachtige herlaadbare Ni-MH batterij
 • LED Indicator voor de batterijsterkte Te gebruiken met of zonder stroomkabel
 • Makkelijk schoon te maken
 • Waterresistent
 • 40 minuten gebruiksduur
 • 1 tot 11 mm & 10 tot 20 mm lengte instellingen
 • Uniek Slide&Style systeem om heel precies te trimmen
 • Handig oplaadstation

Conclusie Braun BT7050 review series 7

De Braun BT7050 is een volwaardige baardtrimmer die je tot alles in staat stelt. Met deze trimmer kan je je baard en hoofdhaar in model brengen, maar ook voor het detailwerk is hij perfect.

Een troef van deze baardtrimmer is dat hij verkocht wordt voor minder dan 70 euro en dat hij geproduceerd wordt door Braun, dat toch wel een goeie reputatie heeft. De Braun Series 7 BT7050 baardtrimmer heeft heel wat lengte-instellingen, je zou dus geen probleem mogen hebben om je gewenste look te trimmen.

We geven de Series 7 BT7050 baardtrimmer dezelfde score als het vorige model: 4/5.

»» Klik hier voor de beste aanbiedingen »

1 Reactie
 1. Ik heb deze trimmer nu 2,5 jaar in bezit en ik gok tussen de 80 en 120 keer opgeladen in totaal. Ik kon altijd makkelijker twee scheerbeurten doen met 1 lading en helemaal aan het begin zelfs 3 scheerbeurten. Nu sinds een paar weken gaat ie helaas nog maar 1 beurt mee en het oranje lampje begint al heel snel te knipperen, binnen 5 minuten. Dit is echt onacceptabel! Ik was erg tevreden over het apparaat en afgezien van de batterij is het de beste trimmer die ik tot op heden heb gehad, maar die batterij is gewoon ruk! In vergelijking met mijn vorige Babybliss scheerapparaat is deze batterij alsnog goud, maar toch, na gemiddeld 100 oplaadbeurten zou de batterij niet zo leeg moeten zijn

Laat een reactie achter

BesteBaardtrimmer.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken